3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Új helyen a sürgősségi betegellátás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.11.18. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    A biztonságos betegellátás érdekében a Bugát Pál Kórházban új helyen fogadják a nem covid tünetekkel jelentkező sürgősségi ellátásra szoruló betegeket, valamint a diabetológiai szakrendelésre érkezőket.

     
     

    A sürgősségi betegellátás új helye a szakrendelő földszintjén, a bejárattól jobbra, az A 11 és a 11/B jelzésű szakrendelőkben található. A betegek kizárólag a szakrendelő Dózsa György úti bejáratán keresztül tudnak a szokásos ellenőrzést követően (testhőmérőzés, kézfertőtlenítés) belépni.

    A kórház azt kéri a betegektől, hogy az SBO ezen ellátásán csak olyan tünetekkel jelentkezzenek, melyek nem feltételezik a covid gyanúját.

    Minden olyan klinikai tünet esetén mint láz, köhögés, nehézlégzés, íz- vagy szaglásérzés zavara telefonon értesítsék háziorvosukat, aki a tünetek mérlegelése után a szükséges intézkedéseket megteszi.

    Diabetológiai szakrendelés

    A szakrendelés új helyen, a szakrendelő I. emeletén, a 127-es szobában található.

    Neurológiai szakrendelés

    A neurológia szakrendelést a továbbiakban dr. Sárkány Dénes főorvos látja el meghosszabbított rendelési időben. Dr. Dobrai Éva főorvos a Covid Intenzív Osztály betegeinek ellátását végzi.

    Hozzátartozók tájékoztatása a covid-betegek állapotáról

    A kórház vezetése biztosítja annak lehetőségét, hogy a súlyos állapotban lévő, covid osztályokon kezelt, nem kommunikatív betegek állapotáról telefonon információt adjon a hozzátartozónak. Erre kizárólag hétfőn, szerdán és pénteken, 13-14 óra között van lehetőség. A hívható telefonszám: 37/312-491-es központi szám és a 151-es mellék.

    A Covid Intenzív Osztály pedig a 37/312-491-es központi szám, a 205-ös melléken érhető el. A betegjogok biztosítása érdekében kizárólag a beteg által megadott, legközelebbi hozzátartozónak ad az intézmény tájékoztatást.

    Miután ezen idősávban több hozzátartozó érdeklődésére lehet számítani, ezért az orvos tájékoztatása, korrekt, lényegre törő lesz. Hosszas beszélgetésre nem lesz idő.

    Csomagbevitel a covid-osztályokra

    A covid-osztályokon (kivétel a Covid intenzív) fekvő betegek részére is lehet behozni tisztasági csomagot (pizsama, hálóing, fogkefe, fogkrém, wc papír, papírzsebkendő, szalvéta, betét, tampon stb.) A csomagon a beteg nevét olvashatóan kell feltüntetni.

    Ezeken az osztályokon fekvő betegeknek továbbra sem szabad élelmiszert beküldeni.

    Katonák a kórházban

    November 16-tól tizenegy katona segíti a járvány elleni védekezést a Bugát Pál Kórházban. A katonák olyan feladatot látnak el, melyhez egészségügyi szakmai képzettségre nincs szükség. Elsősorban anyagmozgatás, logisztikai, adminisztratív munkákat végeznek, segítenek a beléptetésben.


    Közösségi funkciók