3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Nincs kiskapu: akkor is kézbesített az irat, ha nem veszi át a címzett

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.02.27. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A helyesen megcímzett levél akkor is kézbesítettnek minősül, ha azt az adózó nem veszi át, s ennek minden következménye a címzettet terheli.

   

  Az adóhatósághoz bejelentett cím valótlanságának valamennyi következményét az adózó viseli január elsejétől - hívta fel a figyelmet a kézbesítési szabályok megváltozására a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

  Mint Körtvélyesi Zsuzsanna sajtóreferens, főosztályvezető közölte: mindenkinek érdeke, hogy tisztában legyen a megváltozott szabályokkal. Legfőképp azzal: az adóhatóság nyilvántartásában szereplő címre szabályosan kiküldött, azonban eredménytelenül kikézbesített irathoz immár minden esetben a kézbesítés „sikerességét” társítja a jogalkotó. Ha tehát a címzés megfelelő - vagyis az adózó vagy képviselője, illetve a kézbesítési meghatalmazottja nevére és bejelentett címére szól -, akkor az iratot kézbesítettnek tekintik, függetlenül attól, hogy a tértivevény milyen jelölést tartalmaz. A kézbesítés következményei az adózót terhelik, ami azt jelenti, hogy az adóhatóság úgy kezeli az adózó ügyét, mintha az adóhatósági irat tartalmát ténylegesen megismerte volna - hangsúlyozta Körtvélyesi Zsuzsanna.

  2013. január elsejétől az adóhatóság honlapján adószám szerint beazonosítva 15 napra kihelyezi a küldemény legfontosabb adatait. A közzététellel egyidejűleg az irat adatairól az adóhatóság az ügyfélkapun keresztül elektronikus úton értesíti a hozzáféréssel rendelkező adózót, képviselőjét vagy meghatalmazottját.

  A közzétételtől számított 15 napon belül az adózónak akkor is benyújthatja kérelmét a kézbesítési vélelem megdöntésére, ha az előterjesztésre nyitva álló határidő már eltelt, vagy abból 15 napnál kevesebb van hátra.

  Összefoglalva tehát megállapítható, hogy a megváltozott szabályrendszer nyomán szigorodott az adózók felelőssége az adóhatósági nyilvántartásokban szereplő lakóhely, illetve székhely valódiságával kapcsolatban, ezért minden adóalany érdeke, hogy ezeket a változásokat időben bejelentse - húzta alá a főosztályvezető.


  Közösségi funkciók