3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.11.12. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

     

    Az új településrendezési eszközök a jelenlegi, 2005. illetve 2007. évben készült terveket veszik alapul a területfelhasználások és építési övezetek, szabályok vonatkozásában, tekintettel a szerzett jogokra és a már kialakult beépítettségekre, ugyanakkor maradéktalanul megfelelnek az új tartalmi előírásoknak, továbbá a magasabb rendű jogszabályi előírásoknak is. A helyi építési szabályzat esetében a jogszabályi megfeleltetéshez teljes átdolgozásra volt szükség.

    A változtatások tehát a magasabb rendű tervek előírásainak való megfelelés érdekében történtek, továbbá azon önkormányzati szándékok nyomán, melyek folyamatos egyeztetések során kerültek kidolgozásra, egyrészről a város lakossága, gazdasági szereplői által érkezett kérelmek, másrészről az utóbbi években felismert igények kielégítésére, és a tapasztalt problémák kezelésére adott javaslatok alapján.

    A tervezők által javasolt változtatás a városi közművek egységes területfelhasználásba sorolása, melynek következtében átláthatóbb és kezelhetőbb szabályozás alakult ki, továbbá egy nagyobb zöldterület kialakítása a város központi belterületén, legcélszerűbb módon az állatkert környezetében, rekreációs pihenést szolgáló funkciókkal, zöldterületként szabályozott park formájában, illetve egy a központban a patakpartra lesüllyesztett közösségi tér formájában (Vármegyeház tér). Ezen javaslatokhoz tájrendezési tervlapok is készültek.

    Feladat volt a településszerkezeti és szabályozási terv közötti, korábbi eltérések megszüntetése, valamint a többségében kialakult állapotú, nem szabályozott (illeszkedés elvét követő) területek szabályozása, annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő jogszabályellenes, vagy a szomszédos területeket korlátozó beépíthetőségek. A változtatások között több olyan módosítás is szerepel, ahol a közlekedési területek nyomvonalkorrekciójára vagy áthelyezésére kerül sor (pl.: Európa utca, Deák Ferenc utca északi folytatása).

    Az új településrendezési eszközök 2020. december 1-jén lépnek hatályba. Az elfogadott dokumentáció megtekinthető a https://koszeghy.art/tervek/gyongyosjovahagyott/ elérhetőségen, továbbá nyomtatott formában a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Ügyfélszolgálatán (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.).

    Hiesz György s.k.

    polgármester


    Közösségi funkciók