3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Befejeződött a szociális városrehabilitáció első üteme

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.05.29. szerda
 
Utoljára módosítva: 2013-05-29 14:37
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Európai Uniós támogatással valósult meg Gyöngyös szociális városrehabilitációjának első üteme.

     
     

    Gyöngyös Önkormányzata szociális célú városrehabilitációs programot valósított meg a város egyik leghátrányosabb helyzetű városrészének felzárkóztatása érdekében. A projekt összesen 467 372 717 Ft költséggel valósult meg, melynek 85 százalékát EU pályázati forrás biztosította. Az érintett terület infrastrukturális fejlesztésén túl az ott élők szociális felzárkóztatásához, munkaerő-piaci integrációjához is hozzájárult.

     

    Gyöngyös város észak-nyugati városrészének komplex rehabilitációs programja című projekt a város településszerkezeti adottságait tekintve egyik legkedvezőtlenebb adottságú területén, a Petőfi Sándor utca és a Vachot Sándor utca által határolt észak-nyugati városrészén valósult meg. Az infrastrukturális fejlesztések keretében az érintett területen kiépült az ivóvíz-, csapadékvíz- és szennyvízhálózat, útjai szilárd burkolatot kaptak, parkosításra és a közterületek rendezésre került sor, valamint a Menház úti szociális épület és a Petőfi u. 105. sz. alatti szociális bérlakás felújítása is megvalósult. A projekt megvalósításának első lépcsőjében a terület közművesítése is megtörtént.

    Szintén a projekt keretében, az infrastrukturális fejlesztésekkel párhozamosan egészségügyi szűrőprogram, környezettudatos szemlélet kialakítását, javítását célzó képzés és munkaerő-piaci beilleszkedést elősegítő képzési, oktatási, foglalkoztatási programok lebonyolítására került sor. Az egészségügyi szűrőprogram segítségével az önkormányzat a településrész hátrányos helyzetű rétegei egészségesebb életmódja alapfeltételeinek megteremtéséhez kívánt hozzájárulni, míg a környezettudatos szemlélet kialakítását, javítását célzó képzés és munkaerő-piaci beilleszkedést elősegítő képzési, oktatási, foglalkoztatási programok célja a terület gazdasági aktivitásának fellendítése, az érintett lakosság körében a foglalkoztatottság növelése.

     

     

     

    Közösségi funkciók