3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Eladó ingatlan

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.01.04. hétfő
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Január végéig lehet pályázni az önkormányzati tulajdonban lévő beépítetlen terület megvásárlására.

     

    A Gyöngyösi Városi Önkormányzat Képviselő-testülete felajánlja értékesítésre az önkormányzati tulajdonban lévő, gyöngyösi 1771/2, 1771/3, 1771/4, 1771/5, 1771/6 és 1771/7 hrsz-ú "kivett beépítetlen terület" művelési ágú, mindösszesen (362+711+837+900+1027+827=) 4664 m2 területű ingatlanokat együttes értékesítésre "beépítetlen terület" megnevezésű ingatlanait, bruttó 2.790,- Ft/m2 fajlagos áron, valamint az ingatlanok megközelítését szolgáló jelenleg "kivett közút" művelési ágú 1771/8 hrsz-ú, 1751 m2 területű ingatlant és az 1771/9 hrsz-ú ingatlanból cca. 745 m2 területet (mindösszesen 2496 m2 közlekedési területet) bruttó, 2.180.- Ft/m2 fajlagos áron, azaz (13.012.560 + 5.441.280 =) 18.453.840 Ft indulóáron az alábbi feltételekkel:

    • A "kivett beépítetlen terület" művelési ágú ingatlanokra és a "kivett közút" művelési ágú ingatlanokra együttes ajánlatot kell tenni, de a "kivett közút" művelési ágú ingatlanokra csak az útmegszüntetést és a magánúttá való átminősítést követően lehet szerződést kötni.

    • A "beépítetlen terület" művelési ágú ingatlanok a hatályos 33/2020. (X.30.) Önk. rendelettel jóváhagyott szabályozási terv szerint "Különleges garázs terület" (K-g-2) építési övezetbe sorolt, jellemzően több önálló rendeltetési egységet magába foglaló, gépkocsi tároló funkciójára szolgáló épületek elhelyezésére szolgál 40 %-os beépíthetőséggel.

    • a közművek kiépítésének kötelezettsége és költsége, valamint a hulladékártalmatlanítás és az értékesítés költségei - beleértve az ingatlanforgalmi értékbecslés munkadíját és az igazgatási szolgáltatási díjat) - a vételárral együtt a vevőt terhelik;

    • vevő tudomásul veszi, hogy az ingatlanok korábbi funkcióját és sajátosságait ismeri, eladóval szemben még "rejtett hiba" esetén sem érvényesít szavatossági vagy egyéb igényt, eladónak nem kötelessége az, hogy az ingatlanokat rendeltetésszerű állapotban adja át;

    • a vételárat vevő az adásvételi szerződést követő 30 napon belül köteles megfizetni;

    • nyertes pályázó tudomásul veszi, hogy a vételár meghaladja a bruttó 5 millió Ft-ot, ezért a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. alapján a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg.

    A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. január 27. 10.00 óra

    A pályázatok benyújtásának helye: Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal

    Jegyzői Iroda Vagyonkezelő Csoport

    3200 Gyöngyös, Fő tér 13. földszint 19. sz. iroda

    A pályázatok elbírálásának határideje: 2021. február 3.

    Az Önkormányzat a pályázati eljárást indokolás és jogkövetkezmények nélkül eredménytelennek nyilváníthatja.

    Pályázati feltételek:

    1. A pályázaton való részvételre az jogosult, aki a pályázat benyújtásával egyidejűleg a pályázati biztosíték összegét a kiíró rendelkezésére bocsátja (a pályázati biztosíték befizetése a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzői Iroda Vagyonkezelő Csoportjánál beszerezhető csekken, illetve a Raiffeisen Bank Rt-nél vezetett 12001008-01519125-00200002 számú letéti számlára történő átutalással teljesíthető). A pályázati biztosíték bankgarancia formájában is nyújtható. A pályázati biztosíték mértéke az adott ingatlan indulóára nettó összegének 10 %-ával azonos összeg. A pályázati biztosíték a vételár összegébe beszámít.

    2. Az induló ár alatti ajánlat érvénytelen.

    3. Amennyiben a pályázati felhívásra kettő, vagy több érvényes pályázat érkezik, zártkörű pályázati tárgyalást tartunk, amelyen csak az érvényes ajánlatot tevők vehetnek részt.

    4. Amennyiben a pályázó a pályázatot a határidő letelte előtt visszavonja, valamint, ha a pályázat érvénytelen vagy eredménytelen, továbbá a pályázat elbírálása után annak a pályázónak, aki nem vált a pályázat nyertesévé, a pályázati biztosítékot az elbírálást követő 8 napon belül visszautaljuk.

    5. A pályázat elnyerésével a biztosíték foglalóvá válik, melyet a nyertes pályázó elveszít, amennyiben a szerződéskötést elmulasztja az elbírálást követő 30 napon belül.

    6. Amennyiben a szerződéskötésre a megadott határidőben a nyertes hibájából nem kerül sor, úgy a soron következő pályázó lép a helyébe.

    7. Amennyiben a vevő az adásvételi szerződésbe foglalt fizetési határidő tekintetében legalább 30 napos fizetési késedelembe esik, az Önkormányzat jogosult a szerződéstől elállni, ez esetben a vevő a foglaló összegét elveszíti.

    8. Az értékesítés költségei - beleértve az ingatlanforgalmi értékbecslés munkadíját és az igazgatási szolgáltatási díjat - a vevőt terhelik.

    9. Vevő tudomásul veszi, hogy a Nemzeti vagyontörvény alapján a bruttó 5 000 000 Ft értéket elérő ingatlanokra vonatkozóan a Magyar Államnak elővásárlási joga van.

    10. Az általános jogszabályokon (Ptk., stb.) kívül az ügyletre alkalmazni kell az Önkormányzat vagyonáról szóló 8/2016. (III.25.) önkormányzati rendeletet is.

    11. A pályázatot zárt, címzetlen, feladót, más jelet nem tartalmazó borítékban, ármegjelöléssel az ingatlan helyrajzi számának megjelölésével kérjük benyújtani a Jegyzői Iroda Vagyonkezelő Csoportjához.

    12. A pályázatnak tartalmaznia kell:

    a) a szerződés megkötéséhez szükséges adatokat:

    • a pályázó magánszemély családi és utónevét, születési családi és utónevét, születési helyét, születési évét, anyja nevét, lakcímét, személyi azonosítóját, adóazonosítóját, továbbá pénzintézeti folyószámlaszámát,

    • a statisztikai számjellel rendelkező szervezet megnevezését, székhelyét és törzsszámát, adószámát, pénzintézeti bankszámlaszámát, valamint csatolnia kell a cégkivonatot (vállalkozói engedélyének másolatát), és aláírási címpéldányt;

    b) az árajánlatot, a vételár megfizetésének módját, idejét;

    c) pályázó azon nyilatkozatát, hogy a pályázati feltételeket elfogadja.

    12. A pályázati tárgyalás szabályai:

    a) A pályázati tárgyalás lefolytatása a pályázat kiírójának, vagy az általa megbízottnak a feladata.

    b) A pályázati tárgyaláson a levezető elnökön és a jegyzőkönyvvezetőn kívül az érvényesen pályázók (legfeljebb 3 fő képviselő/ajánlattevő) vesz részt.

    c) A pályázati tárgyalásról folyamatosan vezetett jegyzőkönyv készül (az ajánlatokat a pályázók nevével együtt rögzítik), amelyet valamennyi résztvevő aláír.

    d) A licit alapja a beérkezett érvényes pályázatban szereplő legmagasabb árajánlat, a licitlépcső összegét a pályázat kiírója határozza meg.

    e) A pályázati biztosíték a pályázati tárgyaláson való részvételtől a szerződés megkötéséig bánatpénzzé, szerződéskötéskor foglalóvá alakul, melyet a vételárba be kell számítani, a további ajánlattevőnek 8 napon belül vissza kell utalni.

    f) A tárgyalás megkezdésekor a levezető elnök

    • ismerteti a beérkezett pályázatokat,

    • tájékoztatja a résztvevőket a pályázati tárgyalás szabályairól, a licitálás módjáról,

    • felhívja a figyelmet a pályázattól való visszalépés következményeire.

    g) A levezető elnök a licitálás eredményét kihirdeti, és ez alapján megállapítja a pályázók sorrendjét. A pályázat eredményét a hatáskör gyakorlója állapítja meg.

    h) A szerződést a pályázati eljárást követő 30 napon belül meg kell kötni.

    i) Amennyiben a nyertes pályázó a szerződést határidőben neki felróható okokból nem köti meg, úgy tekintendő, hogy a szerződés megkötésétől eláll, ez esetben a bánatpénz összegét a pályázó elveszíti.

    j) A megkötött adásvételi szerződés alapján a teljes vételárat a szerződésben foglalt határidőben meg kell fizetni, amennyiben a vevő legalább 30 napos késedelembe esik, az Önkormányzat jogosult a szerződéstől elállni, ez esetben a vevő a foglaló összegét elveszíti.

    További információ: Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzői Iroda Vagyonkezelő csoport: a pályázati eljárással kapcsolatban: dr. Birizdó Éva 3200 Gyöngyös, Fő tér 13., Telefon: 37/510-309, telekalakítással kapcsolatban: Németi László főépítész 3200 Gyöngyös, Fő tér 13., Telefon: 37/510-339.


    Közösségi funkciók