3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Miniszteri elismerés a Bugát Pál Kórház munkatársainak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.07.07. kedd
 
Utoljára módosítva: 2020-07-07 14:39
 
    Szerző: T. Bokros Mária
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az egészségügyi területen végzett kimagasló teljesítmény elismeréseként dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Elismerő Oklevél Miniszteri Elismerést adott át a gyöngyösi kórház munkatársainak, dr. Rapi Judit főorvosnak, Buzásné Csaja Marianna szülésznőnek és a kórház higiéniai osztályának Semmelweis-nap alkalmából a tárca fővárosi, központi ünnepségen, július 6-án.

     
    Dr. Rapi Judit

    Dr. Rapi Judit 2019 decemberében fejezte be aktív gyógyító munkáját a Bugát Pál Kórházban, azt követően, hogy 1976 szeptemberében első munkahelyéül a gyöngyösi kórházat választotta. 44 év az orvosi pályán, aktív becsületes munkával önmagában is nagyra értékelendő, de Főorvosnő hivatásszeretete - ami több mint négy évtizedig a pályán tartotta - messze földön legendás. Határozott, de mindenkor empatikus egyénisége, de legfőképpen kifogástalan szakmaisága miatt betegek sokasága ragaszkodott személyéhez. Több évtizeden keresztül osztályos orvosként gyógyított a belgyógyászaton, majd az utóbbi évtizedet a járóbeteg ellátásban dolgozta végig. Szakterülete a magas vérnyomásos betegségek volt.

    Főorvosnő azon orvosgeneráció tagja, aki gerincét adta a gyöngyösi kórház orvoskarának, akitől a fiatalok sokat tanulhattak, akinek példája ma is hat a közösségre. Egy dicséretes pálya méltó zárásaként kapta meg főorvosnőt az Elismerő Oklevél Miniszteri Elismerést.

    Buzásné Csaja Marianna szülésznő

    Buzásné Csaja Marianna 1995-ben szerzett általános ápolói képesítést, majd 1998-ban szülésznői végzettséget. 2007 óta dolgozik a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban. Több területen szolgálta az egészségügyet, mígnem a szülészet-nőgyógyászatot választotta. E területre szakosodott és azon fiatal generációhoz tartozik, aki megtapasztalva ezen hivatás minden nehézségét és szépségét, megtapadt és elkötelezetten, szilárd hivatástudattal műveli ezt a szép, és felelősségteljes munkát. Világra segíteni egy új életet, végigkísérni az édesanyát és az újszülöttet ezen az úton nem kis feladat. Buzásné Csaja Marianna szakmai tudása, érzelmi intelligenciája biztos pontot jelent a szülő nők számára. Olyan jó arányérzékkel képes a határozottságot és az empátiát alkalmazni munkája során, hogy azt már-már tehetségnek is lehet nevezni. Mind a betegek, a munkatársak, mind felettesei elismerik, megbecsülik munkáját. Hivatásszeretet, elkötelezettség, határozottság, munkájának legfőbb ismérvei. Döntéseivel elsősorban a szülő nőknek, de kollégáinak, és az osztály orvosainak is segítségére van. Eddig végzett munkája példaértékű, az Elismerő Oklevél Miniszteri Elismerésre volt érdemes.

    Hegede Lívia a higiéniai osztály nevében veszi át az elismerést

    A higiéniai osztály munkájának minősége alapvetése egy gyógyító intézmény biztonságos működésének. Feladatuk a korszerű és biztonságos betegellátás napi szintű biztosítása. Munkájuk sohasem lehet rutin, egy pillanatra sem engedhetnek a szakmai protokollok maximális betartásának, betartatásának szigorúságából. Munkájuk szervezettsége, fegyelme, minősége az egész intézményre, a gyógyító munkára, a betegbiztonságra kihat.

    Szakmaszeretet, hatalmas munkabírás, optimizmus és lelkiismeretesség jellemzi az osztály munkáját. Igazi csapatmunkát végeznek, segítve, motiválva egymást. Intézményi munkájuk mellett nagy figyelmet fordítanak a beteg edukációra, a prevenciós munkára. Ismeretterjesztő előadásaikkal, a helyi mediákban történő folyamatos szerepléssel hívják fel a figyelmet pl. a kézhigiénia fontosságára. A Bugát Pál Kórház csatlakozott az Országos Kézfertőtlenítő Kampányhoz, hiszen a kézfertőtlenítés alapvető megelőzési módja az esetleges kórházi fertőzéseknek. Kezdeményezésükre „Legyél jó fej, mossál kezet” elnevezéssel kampányba kezdtek melyből több akció is született, diákok, felnőttek körében egyaránt. Minden évben a kórház munkatársai részére versenyt hirdetnek, ezzel is ösztönözve a kollégáikat az ismeretek bővítésére. A nosocomiális fertőzések megakadályozása terén rendkívüli nagy tapasztalatuk és elévülhetetlen érdemük van. Hiteles, az ellátás terén kifejtett pontos és lelkiismeretes munkavégzésük eddig végzett tevékenységük, aktív, példamutató munkájuk okán az Elismerő Oklevél Miniszteri Elismerés a higiéniai osztály munkatársaihoz - Hegede Livia, Fehér Márta, Baginé Molnár Katalin, Balogh Éva, Göncző Árpádné, Juhász Éva, Mile Vilmosné, Ari Gáborné, Dér Béla, Juhász Tamás, Kovács Árpádné, Lőrincz Ildikó, Szabó Kálmánné, Torda Krisztián, Dr. Kassai Endre főorvos személyében - méltó helyre került.


    Közösségi funkciók