3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Szintet léptek: 22 diák kezdheti meg gyakorlatát az Apollo gyárban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.05.12. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Huszonkét abroncsgyártónak készülő diák tett a napokban úgynevezett szintvizsgát, ami egyben belépő az Apollo gyöngyöshalászi gyárába: a sikeres vizsga a feltétele annak, hogy a tanulók megkezdhessék képzésük gyakorlati részét az ultramodern technológiával felszerelt üzemben.

     
     

    Az Apollo Tyres két heves megyei középiskolával alakított ki együttműködést, a duális képzésben résztvevők az elméleti ismereteket a gyöngyösi József Attila Szakközépiskolában illetve a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központban sajátítják el, a gyakorlati képzéshez pedig az abroncsgyártó óriás biztosítja a feltételeket.

    A teljesen újnak számító abroncsgyártó képzés tavaly szeptemberben indult el, az első évfolyam diákjai a képzési programban most érkeztek el ahhoz a ponthoz, ahol egy szintvizsgán kell számot adniuk a megszerzett elméleti ismeretekről. Az akadályt a napokban minden tanuló sikeresen vette, ami számukra azt jelenti, hogy az iskolapadot a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt gyárra cserélhetik fel a tanév végén – a nyári gyakorlat idejére. Szeptembertől pedig rendszeres látogatói lesznek a cégnek.

    A diákok tanulmányaik befejezéséig havi rendszeres pénzbeli juttatást is kapnak az Apollo-tól, ugyanis a duális képzés keretén belül úgynevezett „tanuló szerződés”-t köt velük a cég. Emellett az Apollo Tyres egy ösztöndíjat is útjára indít, ennek részeként a legkiválóbb diákok további anyagi támogatást kaphatnak. Első lépcsőben a legjobb és a legjobban fejlődő abroncsgyártó tanulók részesültek kiemelt ösztöndíjban. A cég szándékai szerint hamarosan további diákok követhetik őket. Az Apollo Tyres a duális képzésben résztvevőket más módon is támogatja, szakmai fejlődésüket is segíti. Az iskolákkal szorosan együttműködve tutorálási és mentorálási kísérleti (ún. pilot) programot indítottak, melynek keretében a csoportos és egyéni tanulmányi segítség mellett az Apollo nagy hangsúlyt fektet a szabadidős foglalkozásokra, és arra is, hogy segítse a tanulók eljutását az iskolába.

    „A szakképzés legnagyobb kihívása, hogy vonzó és kézzelfogható jövőképet mutassunk a képzésbe belépőknek, ami megfelelő motivációt nyújt számukra a tanuláshoz. Az Apollo már most jelen van a diákok életében, akiknek konkrét munkalehetőséget és életpályát kínál. A szintvizsga eredményei is mutatják, hogy az iskolákkal közösen jó úton haladunk” – mondta Tarnai Tamás, az Apollo Tyres emberi erőforrás és társasági támogatás igazgatója.

    A duális képzésben az Apollo Tyres partnere az Egri Szakképzési Centrum József Attila Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Gyöngyösön, illetve az Eötvös József Református Oktatási Központ Hevesen.


    Közösségi funkciók