3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Gyöngyös, ahol jó érzés nőnek lenni

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.03.15. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2021-03-15 17:47
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Elfogadó és befogadó, szerethető és szerető, megértő és értékelő - ezek a jelzők jutottak eszükbe azoknak a hölgyeknek, akiket a március 8-ai nemzetközi nőnap alkalmából arról kérdeztünk, miért jó Gyöngyösön nőnek lenni. Van, aki a szakmai sikereit, van, aki a családját és a barátait köszönheti a városnak, ahol életkortól és hivatástól függetlenül megbecsült nőnek érzik magukat a megszólalók.

     

    Dr. Mangó Gabriella

    Gyöngyösön jó nőnek lenni! Egyrészt nagyon sok a cukrászda, az étterem, ahol a családdal, a barátokkal találkozhatunk. Sok a kozmetika, a fodrászat, ahol szépülhetünk. Vannak üzletek, bevásárlóközpontok, és viszonylag sok a munkalehetőség is. Egy nőnek mindez nagyon fontos, de fontos az is, hogy nem kell sok időt eltölteni azzal, hogy mindezeket elérjük.

    Anyaként az is nagyon fontos nekünk, nőknek, hogy gyermekeinket biztonságban tudjuk, amíg mi dolgozunk. Ezt biztosítja a sok óvoda, iskola és középiskola, de van Gyöngyösnek még egy egyeteme is. Így mint egy tyúkanyó, magunk körül tudhatjuk gyermekeinket egészen a felnőtté válás küszöbéig. De talán itt tarthatjuk őket tovább is, így fejlődhet, fiatalodhat városunk. Úgy gondolom, ezért van jövője a településünknek.

    Tóth Krisztina

    A nőnap nekem ma már mást jelent, mint korábban. Sosem voltam az a lágy, nőies nő, leginkább erőskezű irányító típus vagyok. Ennek ellenére szeretem, ha egy erős, határozott férfi van mellettem, akire felnézhetek. Ezzel együtt az is fontos, hogy egy nőnek legyen saját véleménye, akarata, és amit elhatározott, azt végig tudja vinni.

    Jó pár évvel ezelőtt Budapestről érkeztem Gyöngyösre, s elmondhatom, nagyon szeretek itt élni. Eddig mindig férfi főnökeim voltak, azt láttam, hogy fontos, meghatározó pozíciókban férfiak álltak. Meglepődve és boldogan tapasztaltam, hogy Gyöngyösön milyen sok nő van magasabb vezető beosztásban. Itt megvalósult az az egyenjogúság, amiért a nők mindig is harcoltak. Ezt imádom ebben a városban. De említhetném a saját munkámat is, a táncoktatást, a hiphop táncot, ahol eddig jellemzően a férfiaké volt a vezető szerep, ők tanítottak, iskolákat is ők alapítottak. Azonban egyre inkább megjelentek a nők itt is, s átvették az irányítást.

    Pál Yvett

    Nagyon szeretek Gyöngyösön élni, mert már nagyon sok pozitív élmény ért itt nőként. Vállalkozóként és a közösség érdekében végzett munkáimért elismeréseként is rengeteg szeretetet, tiszteletet kapok nem csak a férfiaktól, de a nőktől és gyermekektől is.

    Sokan elkötelezett állatvédőként ismertek meg. Ilyen minőségemben rengeteg emberrel találkoztam már. Volt közöttük, gonosz, rossz, de természetesen volt nagyon sok jó is. Elmondhatom, hogy a gyöngyösiek nagy többsége leginkább a szerethető, jó emberek közé tartozik. Ez teszi lehetővé, hogy továbbadjam a segítségre szoruló embereknek és állatoknak azt a sok szeretetet, amit kapok.

    Báryné dr. Gál Edit

    Lassan negyven éve élek Gyöngyösön, és negyven éve dolgozom a Mátra Múzeumban. Úgy érzem, ez a város elfogadott történészként, nőként, családanyaként. Idegen létemre fogadtak el, s remélem, ma már adnak a szavamra, a tudásomra, a szakértelmemre. Talán elsősorban nem nőként ismernek el - habár örülök, ha ez is benne van a köztudatban -, hanem sokkal inkább a munkám, az eddig elért eredményeim kapcsán kapom a pozitív visszajelzéseket.

    Szalmási Edith

    Nagyon szeretek Gyöngyösön élni. Gyermekkoromban a Kossuth utcában laktunk, s nagy élmény volt, hogy hétvégenként mindig néztem a menyasszonyokat, akik Dózsa Balázs fényképészhez mentek fotózkodni. Ezek az élmények inspiráltak, amikor úgy döntöttem, hogy az egész életemet arra építettem fel, hogy dekorálok. Nemcsak esküvőkön, hanem városi rendezvényeken is. Nagyon sok szép élmény, siker, elismerés fűződik ezekhez a munkákhoz. De nem csak ezért jó ebben a városban nőként élni. Rengetek olyan változatos, izgalmas kreatív dolog megtalálható itt, amit használhatunk a külsőnk és az otthonunk szépítésére. S ez egy nő számára nagyon fontos.

    Holló Erzsébet

    Gyöngyösön születtem és két év kivételével az egész életemet itt töltöttem. Fiatal koromban mindig elvágyódtam innen, de most már nagyon örülök annak, hogy mégis itt maradtam, mivel a város lett sikereimnek helyszíne, minden szép és értékes dolgot itt kaptam meg. Sok embernek köszönhetek itt sok mindent. Először is az általános iskolai énektanáraimnak, akik a zene felé irányítottak, biztattak. Énekelhettem nagy sikerrel sok helyi rendezvényen, de a Zeneakadémián is. Hét évig dolgoztam óvodában, később a Családi Intézet vezetője lettem. Ezután a Berze Nagy János Gimnázium tanáraként alakítottam meg a Muzsikus Céh Leánykart, melyet közel négy évtizedig vezettem, majd a Cantus Corvinus Vegyeskart, amely harminchét éve működik irányításommal.

    Úgy gondolom, nagyon sokan ismernek, szeretnek a városban, bárhová megyek, ismerősökkel találkozom, akik segítenek, és mindig van hozzám egy-egy kedves szavuk. A város vezetése is elismerte munkámat, hiszen a Cantus Corvinus Vegyeskarral, majd egyénileg is megkaptam a Pro Civitate, valamint a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetést. Elmondhatom, hogy Gyöngyösön nagyon jó élni, nagyon jó nőnek lenni.


    Közösségi funkciók