3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Mesterházy igért, Szabó kérdezett

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.18. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Zéró toleranciát a családon belüli erőszakkal szemben, egyenlő munkáért egyenlő bért és családbarát munkahelyeket ígért a nőknek a Kormányváltás miniszterelnök-jelöltje Gyöngyösön.

     

    Mesterházy Attila azt mondta: a nők mellett a gyerekek, a nyugdíjasok, a munkavállalók valamint a kis- és középvállalkozások is jobban járnának a kormányváltással.Úgy véle, a nők az elmúlt négy év legnagyobb vesztesei, ezért kormányra kerülve több intézkedéssel is segítenék őket.

    - A családon belüli erőszakkal szemben zéró toleranciát hirdetünk, és mindent elkövetünk, hogy ez ne maradhasson magánügy, hiszen közügyről van szó. Az egyenlő munkáért egyenlő bérben kell, hogy részesüljenek a hölgyek, ma ugyanis 20-25 százalékkal is kevesebbet kereshetnek a nők, mint férfi társaik ugyanabban a munkakörben ugyanazzal a végzettséggel - fogalmazott Mesterházy Attila.

    Úgy vélte, a nők mellett a gyerekek, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozók és a nyugdíjasok is jobban járnának a kormányváltással. Az MSZP elnöke azt mondta: programjuk épít a Kelet-Magyarország Programra, és a munkahelyteremtést helyezi a középpontba, ebben pedig a Mátrai Erőműnek is fontos szerepet szánnának.

    - Ha hasonló nagyságrendű cégeket tudnánk idehozni, akkor biztosan orvosolni tudnánk a munkanélküliségi problémákat. Éppen ezért tartottuk alapvetően hibásnak, amikor a Fidesz elüldözte innen az - vélekedett a szocialista pártelnök.

    Sós Tamás, a Kormányváltás helyi jelöltje arról beszélt: az elmúlt négy évben csak a töredéke valósult meg annak a fejlesztésnek, amelyet a megelőző nyolc évben élvezhetett a város.

    - Az emberek bizakodóak, szeretnék, hogyha folytatódna mindaz, ami annak idején Hiesz György illetve Magda Sándor időszakában volt, hiszen akkor 48 milliárd fejlesztés valósult meg a városban, ehhez képest töredéke az elmúlt négy évben - jegyezte meg Sós Tamás.

    Beszélt arról is: a munkahelyteremtés mellett az egészségügy fejlesztése is fontos eleme programjuknak, és szeretnék megállatni az elszegényedést valamint a gyermekéhezést.

    Mesterházy Attila gyöngyösi látogatása előtt Szabó Róbert, a megyei közgyűlés Fideszes elnöke sajtótájékoztatót tartott, melyen Simon Gábor millióiról és Sós Tamás doktori disszertációjának születési körülményeiről kérdezte Mesterházy Attilát és a Kormányváltás helyi jelöltjét.

    A szocialista politikusok szerint a botránypolitizálással a Fidesz az elmúlt négy év eredménytelenségéről kívánja elterelni a figyelmet.


    Közösségi funkciók