3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A Jobbik az alaptörvényben rögzítené a termőföld védelmét

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.04.02. szerda
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az Anyaföld-védelmi Kerekasztal a Magyar Vidék Feltámasztása címmel szervezett mezőgazdasági szakmai konferenciát Gyöngyösön. A független szakértők és Jobbikos szakpolitikusok részvételével zajló eseményen a mezőgazdasági támogatások rendszere, a földbirtok-szerkezet és a magyar földtulajdon került előtérbe.

 

A mezőgazdaság felemelkedése nem valósulhat meg, ha a termőföld külföldi tulajdonba kerül, mert akkor a haszon elhagyja az országot és gazdaságilag kiszolgáltatottá válunk - mondta el a konferencián Hossó Andrea közgazdász.

Morvai Krisztina a Jobbik Európa Parlamenti képviselője rossznak tartja a magyar földtörvényt, mert szerinte az lehetőséget ad a külföldiek számára, hogy magyar termőföldet szerezzenek, az uniós mezőgazdasági támogatások rendszeréről pedig úgy gondolja, aránytalanul kedvez a nagybirtoknak.

A Jobbik az alaptörvényben rögzítené, hogy magyar föld csak magyar tulajdonban maradjon. Ezt Vona Gábor pártelnök mondta el, valamint hozzátette, hogy a hazai támogatási rendszer nem segíti a kis gazdaságokat, ami hosszú távon káros.

- A kormány mindenféle propagandája ellenére, amely a kis- és középbirtokosok támogatásáról beszél, ennek ellenére a nagybirtokrendszer kezd egyre inkább erősödni, oligarchák kezébe kerül a magyar föld, egy latin-amerikai típusú mezőgazdasági földtulajdon szerkezet alakul ki. Ezt én károsnak tartom. Nem csak igazságtalannak, de gazdaságilag is terméketlen - fogalmazott a Jobbik elnöke.


Közösségi funkciók