3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Néhány jó tanács, hogy ne akadjon horogra

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.02.13. szombat
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az Európai Unió kezdeményezésére február második hetének második napja a biztonságos internet nap, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az online technológiák, az internet tudatosabb és biztonságosabb használatára.

     

    Az internetet ma már olyannyira az életünk részévé vált, mint a reggeli kávénk, vagy a kedvenc tévéműsorunk. Épp a természetessége, ami veszélyessé teszi, hiszen, ha nem figyelünk oda, könnyen csalók, adathalászok áldozatává válhatunk.

    A leggyakrabban előforduló netes csalások típusai:

    1. A csalók gyakran élnek vissza közműszolgáltató nevével. Ez azért rendkívül veszélyes, mert az e-mailben kapott számla és üzenet a megtévesztésig hasonlít az eredetire. Fontos, hogy ilyenkor minden esetben ellenőrizze le a számla adatait, és ügyintézés során Ön írja be a szolgáltató által eredetileg megadott címet. Ne hagyja magát áloldalakra navigálni!

    2. Egy másik nagyon népszerű módja a csalásnak a nyereményjátéknak álcázott adathalászat. Mielőtt a megadott linkre kattintana, ellenőrizze le a hivatkozott szervezet hivatalos weboldalát, hirdettek-e egyáltalán nyereményjátékot.

    3. Gyakran előfordul az is, hogy az interneten történő vásárlás, pénzügyi tranzakció során lopják el az adatainkat. Érdemes az ilyen típusú vásárlásokhoz olyan bankszámlát vagy virtuális bankkártyát használni, amin csak annyi pénz van, amennyit éppen el akarunk utalni.

    Ezzel a néhány aprósággal és egy kicsit nagyobb odafigyeléssel elkerülhető, hogy csalók áldozatául essünk.

    Ha úgy látja, minden óvintézkedése ellenére becsapták, megkárosították, tegyen feljelentést a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de bejelentést tehet személyesen is bármely rendőri szervnél vagy telefonon, a 112-es segélyhívó számon.


    Közösségi funkciók