3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A GPS-től az atomenergiáig - Bugát Pál vetélkedő

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.08.23. péntek
 
Utoljára módosítva: 2013-08-23 14:23
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Immár harminc éve annak, hogy a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium egykori fizikatanára, Kiss Lajos életre hívta a Bugát Pál Országos Középiskolai Természetismereti Műveltségi Vetélkedőt.

     
     
    Cseppnyi figyelem - a természettudományok iránti érdeklődés nagyon sok fiatalt vonz a már harminc éves múltú versenyre
    Fotó: Suha Péter

    A harmincadik megmérettetés döntője most zajlik a gyöngyösi gimnáziumban és Mátrafüreden, a Mátra Szakképző Iskolában. A végső fordulóban 14 háromfős csapat verseng a legjobbaknak járó első helyezésért. Az versenyzők az ország különböző részéről érkeztek a Mátrába, hogy a szervezők által választott „Technika és civilizáció” témakörben összemérjék tudásukat.

     

    Az országos döntő aktualitását a megoldandó versenyfeladatok is tükrözik, hiszen a paksi atomerőmű tervezett bővítése kapcsán a diákoknak az atomerőművekkel kapcsolatos kérdésekre is válaszolniuk kell, de a versenyfeladatok kapcsolódnak egyebek mellett a műholdas helymeghatározáshoz, vagy éppen a mobilkommunikációhoz.

    Bugát Pál vetélkedő

     
    12 kép
    Dátum: 2013-08-23 13:55:00
     

    Dr. Radnóti Katalin főiskolai tanár, a zsűri elnöke elmondta: az elmúlt három évtizedben több bugátos generáció nőtt fel, akik közül többen ma már országszerte elismert biológusok, fizikusok vagy tanárok, akik előadóként vagy csoportkísérőként lehetnek ismét részesei az országos döntőknek.

    - A verseny sajátossága, hogy a dobogós helyezés más, egyéni tanulmányi versenyek első helyezésivel ellentétben semmilyen előnyt nem jelent az érettségi vagy a felvételi alkalmával. A diákok mégis örömmel és minden évben nagyon sokan jelentkeznek a Bugát Pál-vetélkedőre – tette hozzá a zsűri elnöke.

    A versenynek otthont adó Mátra Szakképző Iskola nevében, az intézmény igazgatója, dr. Ördög István köszöntötte, és a jubileum kapcsán megvendégelte azokat, akik évek óta aktív szervezői vagy segítői az országos döntőnek.

    Az igazgató hangsúlyozta: az iskola életében kiemelt szerepet tölt be minden nyáron a természetismereti vetélkedő, hiszen mindig öröm tehetséges diákokkal találkozni. Majd dr. Ördög István biztosította a szervezőket arról is, hogy a mátrafüredi intézmény jövőre is szívesen otthont ad a középiskolások megmérettetésének.

    Bozsik István alpolgármester az igazgatóhoz csatlakozva elmondta: a verseny szervezői továbbra is számíthatnak a gyöngyösi önkormányzat támogatására.


    Közösségi funkciók