3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kapaszkodót és élményt kerestek februárban az olvasók

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.02.27. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastak februárban is a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár látogatói, mint januárban. Ahogyan az év első hónapjában, úgy most is listába rendeztük a februárban kikölcsönzött könyveket. Ez a sorrend szubjektív, de mégis képet ad arról, hogyan, miket olvasunk mi, gyöngyösiek. Ez azt is jelenti, hogy kizárólag olyan könyvek kerültek fel a listára, melyeket a könyvtár olvasói kedvelnek.

   
   

  A Vachott Sándor Városi Könyvtár kölcsönzési toplistáját februárban Edith Eva Eger tavaly év végén debütált Az ajándék című könyve vezeti. Talán nem véletlen, hogy a legtöbb olvasó erre a kötetre volt kíváncsi. A döntés című sikerkönyv szerzőjének új, inspiráló és gyakorlati tanácsokat tartalmazó kalauza segít, hogy megszabaduljunk a romboló mintáinktól és bénító gondolatainktól, s ezáltal szabadon élvezhessük az életet. Az ajándékkal Eger olyan kézikönyvet nyújt át olvasóinak, amely szelíden bátorít bennünket mindazon gondolataink és viselkedésünk megváltoztatására, amelyek a múltban gúzsba kötöttek bennünket. Továbbá segít bennünket, hogy kitörhessünk az önmagunk építette börtönből, feldolgozzuk traumáinkat és élvezzük az életet.

  A képzeletbeli könyves dobogón maradt Náray Tamás a Zarah-trilógiával, és jó pár helyet menetelt előre Ken Follett katedrális-sorozatának legújabb kötete.

  A februári lista további helyeit még mindig a kortárs szerzők foglalják el, és egyre népszerűbbek a krimik, a thrillerek és az újonnan megjelenő romantikus regények. Érdekesség, hogy sok idősebb olvasó kedveli a fantasy könyveket.

  A könyvtár februári kölcsönzési toplistája:

  1. Edith Eva Eger: Az ajándék

  2. Ken Follett: Egy új korszak hajnala: a katedrális előzménye

  3. Náray Tamás: Zarah-trilógia

  4. Lucinda Riley: A hét nővér – sorozat

  5. Fábián Janka: A könyvárus lány, Julie könyvkuckója

  6. Jo Nesbo: A birodalom

  7. Baráth Viktória: A főnök – sorozat

  8. Guillaume Musso: Egy párizsi apartman

  9. Csernus Imre: Főnix

  10. Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

  11. Jojo Moyes: Áradó fény

  12. Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek


  Közösségi funkciók