3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A január a regények hónapja volt

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.02.05. péntek
 
Utoljára módosítva: 2021-02-05 13:41
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Olvasni mindig öröm, és a gyöngyösiek örömmel olvasnak. Ezt bizonyítja az a több száz kikölcsönzött könyv is, ami az elmúlt hetekben fordult meg a Vachott Sándor Városi Könyvtár látogatóinak kezében.

     
     

    Kíváncsiak voltunk arra, hogy az év első hónapjában vajon milyen könyveket olvastak szívesen a gyöngyösiek. A toplista összeállításában a könyvtár munkatársaitól kértünk segítséget.

    A januári rangsort a regények vezetik, méghozzá Náray Tamás Zarah-trilógiája. A háromkötetes regény történelmi korszakokon, generációkon és országhatárokon átívelő, mozgalmas családtörténet, mely egy kivételes asszony sorsán keresztül mesél a huszadik századról, szerelemről, árulásról, sikerekről, kudarcokról és a boldogság áráról, amelyet így vagy úgy, de mindenkinek meg kell fizetnie.

    A dobogó második helyét szintén Náray Tamás foglalja el, de már egy korábban írt önéletrajzi regényével. Az utolsó reggel Párizsban című műve egyebek között arra a kérdésre keresi a választ, hogy milyen hosszú az út a szocialista Magyarország szürkeségéből Párizsba, a fény és a divat városába.

    A januári lista további helyeit is kortárs - főként magyar szerzők - foglalják el:

    1. Náray Tamás: Zarah-trilógia

    2. Náray Tamás: Az utolsó reggel Párizsban

    3. Lucinda Riley: A hét nővér - sorozat

    4. Fábián Janka: Emma trilógia

    5. Borsa Brown: Az arab - sorozat

    6. Ken Follet: A katedrális - sorozat

    7. Frei Tamás: Bábel

    8. Baráth Viktória: Az igazság - sorozat

    9. Bauer Barbara: A fekete rózsa

    10. Benkő László: Mátyás - sorozat

    11. Bán Mór: Hunyadi - sorozat

    12. Jeffrey Archer: Clifton - krónia - sorozat

    A városi könyvtár munkatársainak tapasztalatai szerint az olvasók több helyről, például a könyvesbolt kirakatából és folyóiratokból tájékozódnak az újonnan megjelent könyvekről, de szívesen fogadják a könyvtárosok ajánlását is. Így közkedvelt lehet olyan könyv is, amely esetleg kevésbé volt ismert az olvasók körében. A közösségi média pedig lehetőséget biztosít arra, hogy az olvasók ajánlják egymásnak a nekik tetsző könyveket.

    Mint megtudtuk, egy-egy szerző korábban megjelent művének sikerét nagymértékben befolyásolja, hogy mennyire lesz keresett egy újabb, frissen kiadott könyve.

    A korábban megjelent kötetek közismertségének pedig jót tesz, ha a történetet megfilmesítik.


    Közösségi funkciók