3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Gyöngyös Város Napja

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.05.25. péntek
 
Utoljára módosítva: 0000-00-00 00:00
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Egy pedagógus és egy orvos kapott díszpolgári címet az idei esztendőben Gyöngyösön. A tegnapi városnapot a kitüntetés-átadón kívül kiállítással, hagyományőrző programokkal és vásárral ünnepelték.

     

    Hagyományosan a XIX. századi piac megnyitásával vette kezdetét vasárnap a városünnep, amit abból az alkalomból rendeztek meg Gyöngyösön, hogy Károly Róbert király 678 esztendővel ezelőtt, még 1334-ben mezővárosi rangot adományozott a településnek. Ez a kiváltság indította el tulajdonképpen a város fejlődését.

    Gyöngyös Város Napja

     
    48 kép
    Dátum: 2012-05-25 18:33:00
     

    A Gyöngyös Város Barátainak Köre által szervezett Fő téri eseményen Faragó László polgármester örömét fejezte ki, hogy igen sokan gyűltek össze erre az ünnepre, amelynek egyébként idén Nagyréde volt a díszvendége. A közeli falu hagyományőrző csoportjaival, boraival és jellegzetes ételeivel ismertette meg az érdeklődőket. A piachoz idén először csatlakozott a Magyarok vására is, így mindenki kedvére ehetett, ihatott és szórakozhatott a színpompás forgatagban.

    Szilágyi Erzsébet, a baráti kör titkára a Hírlap munkatársának érdeklődésére reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy jövőre is lesz XIX. századi piac. A helyi iskolák és civil közösségek ebben az évben is aktívan részt vettek a városnap megvalósításában, éppen ezért bíznak benne, hogy a város vezetése is még hosszú ideig magáénak érzi a rendezvényt, és ahogyan eddig, úgy a jövőben is, anyagilag támogatja a piacot.

    A városnap alkalmából a könyvtárban kiállítással és ingyenes beiratkozással várták az érdeklődőket, az uszoda és a mozi szolgáltatásait pedig kedvezményesen lehetett igénybe venni.

    Az ünnepség délelőtt a frissen felújított Pátzay János Katolikus Zeneiskolában folytatódott, ahol Faragó László polgármester a hagyományőrzés jelentőségére és az értékek ápolásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

    – Kiváltságosnak mondhatja magát az, aki gyöngyösinek született vagy aki lakóhelyéül a mátraaljai várost választja – fogalmazott ünnepi köszöntőjében a település első embere. – Büszkék lehetünk a múltunkra. A világháborúk és a tűzvészek után azért tudott gyorsan talpra állni a város, mert egybe tudta kovácsolni a más-más szellemiségű embereket.

    A polgármester még hozzátette: Gyöngyös legrangosabb elismerését, a Pro Civitate díjat az idén is olyan emberek kapták meg, akiknek életútja mindannyiunk számára példaértékű lehet.

    A városünnep tegnap egész nap tartott. A piac meglátogatását követően a sportcsarnokban mutatták be a helyi kórusok Carl Orff: Carmina Burana című művét.

    Carmina Burana

     
    40 kép
    Dátum: 2012-05-25 18:20:00
     

    A városnap adott alkalmat arra is, hogy kitüntessék azokat, akik munkájukkal kiérdemelték Gyöngyös megbecsülését. A díszpolgári címmel járó Pro Civitate díjat Berecz Andrásné nyugalmazott címzetes gimnáziumi igazgató és dr. Gulyás Zoltán nyugalmazott nőgyógyász-onkológus kapta meg. Mindketten nemcsak munkájukban, hanem a közösségi élet megteremtésében is élen jártak.

    Berecz Andrásné elmondta: egész életében kötődött a városhoz, nagyszüleitől és szüleitől is azt tanulta, meg kell becsülni azt a helyet, ahol felnőtt.

    Dr. Gulyás Zoltán mindvégig igazi lokálpatriótaként viselkedett, pályája kezdete óta, ötven éve a gyöngyösi kórház alkalmazottja, több ezer gyermek világrajövetelét segítette. A ma is aktívan dolgozó orvos a díjátadón Bugát Pál kézzel írott naplójával ajándékozta meg a várost.


    Közösségi funkciók