3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Megjelent a Gyöngyösi Kalendárium

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.12.05. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2013-12-05 08:59
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A kiadót is meglepte a hatalmas érdeklődés: a bemutató napján már az utánnyomást is bejelentették.

 

Példátlan összefogás, sokak segítsége, nagy munka, s mindezek eredményeként egy minőségi, tartalmas, kivitelében és tartalmában is színes kötet. Így foglalta össze a Gyöngyösi Kalendárium 2014 történetét Juhász Marianna, a kötet felelős szerkesztője.

 
Igényes kivitel, színes tartalom - ez a Gyöngyösi Kalendárium 2014
Fotó: Suha Péter

A könyvet szerdán mutatták be a Mátra Művelődési Központban. Mint elhangzott, a két év kihagyás után megjelent könyvet eredetileg ezer példányban tervezték megjelentetni, de már a szerkesztés idején tapasztalt hatalmas érdeklődés nyomán végül megduplázták a példányszámot.

 

A kötet már kapható a Gyöngyösi Városi televízió ügyfélszolgálatán, a Fő téri könyvesboltban, a Mátra Művelődési Központban és a Tourinform irodában.

 
Egy évszázados műfaj korszerű köntösben, avagy könyvbemutató kávéházi hangulatban
Fotó: Suha Péter

- A boltokba illetve elárusító-helyekre kihelyezett kötetek és az előrendelésekkel lekötött példányszámok alapján gyakorlatilag elfogyott a könyv, ezért utánnyomás következik. Attól tehát nem kell tartani, hogy nem lesz kapható a könyv, ami reméljük sokaknak lesz szép és értékes karácsonyi ajándék - fogalmazott a kötet főszerkesztője.

 

Faragó László polgármester a könyvbemutatón arról beszélt: egy város a lakóitól válik igazán várossá, s erre a Gyöngyösi Kalendárium 2014 is példa. Úgy vélte: a kötet megszületését lehetővé tévő összefogás a cselekvő gyöngyösiek érdemét mutatja, a könyvben pedig sok olyan emberről olvashatunk, akik országos, vagy nemzetközi hírnevet szereztek maguknak, gyöngyösiként.

Dr. Réthy Béla a könyv főszerkesztőjének szerkesztőinek és szerzőinek munkáját méltatta, illetve a kiadást vállaló Gyöngyösi Városi Televízió munkáját, hiszen mindezeknek köszönhető, hogy egy értékes, és nem érdemtelenül \"nagyon kapós\" könyv született.

 
Koczka Tímeának Szekrényes Tamás adta át az Én Gyöngyösöm... fotópályázat közönségdíját

A könyvbemutató alkalmat adott arra is, hogy átadják az Én Gyöngyösöm az én Mátrám fotópályázat nyerteseinek díjait. A díjakat felajánló Szekrényes Tamás, a Szekrényes Fotó-Optika vezetője úgy fogalmazott: örömmel látja, hogy egy színvonalas kiadvány megjelentetésében lehetett része, amelyben - a kor igényei szerint - igen gazdag képanyag is található. Arra biztatott mindenkit: nyitott szemmel járják a világot, s fényképezzenek sokat.

 
 
A bemutató résztvevői ízelítőt kaptak a tartalomból - és persze haza is vihették a friss kötetet

A könyvbemutatón Válik István, a Mozaik Színkör vezetője olvasott fel részleteket a 2014-es Gyöngyösi Kalendáriumból - jelesül a városi legendákat taglaló írásból - , a kávéházi hangulatról Nádudvari Péter muzsikája gondoskodott, míg a Detki Keksz, a Borpalota Kft. és a Kékes Étterem jóvoltából némi teával, punccsal, borral, édességgel is várták a könyvbemutató vendégeit. És pogácsával, aminek receptje szintén megtalálható a Gyöngyösi Kalendáriumban, az újdonságként összeállított mátrai gasztronómiai térkép részeként.

 

Közösségi funkciók