3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Játékszín: továbbvinni a hagyományokat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.24. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2014-11-24 15:39
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Idén ünnepli megalakulásának hatvanadik évfordulóját a Gyöngyösi Játékszín, amely az egész éven át tartó jubileumi megemlékezést egy gálaműsorral zárta le.

 
 

A gálaestet megelőző ünnepi társulati ülésen Jakkel Mihály, a közösség alapítója nem tudott részt venni, levélben köszöntötte a hatvan éves Gyöngyösi Játékszínt. Méltatta a közösség kultúra érdekében tett erőfeszítéseit, majd arra kérte a Játékszín tagjait, hogy ne feledkezzenek meg a csoport életre hívójáról és korábbi rendezőjéről, Jankovits Jenőről.

A társulat jelenlegi vezetője, Gy. Petheő Csilla elmondta: fantasztikus örökséget kapott elődjétől, és azon dolgozik, hogy ha majd eljön az idő, akkor ő is hasonló értéket adhasson tovább.

A vezetőváltás változást is hozott a társulat életébe. Míg korábban főként operettekkel lépett színpadra a Játékszín, az elmúlt két és fél évben musicalt és kamaradarabot is bemutattak.

A repertoár megújítása mellett törekedtek arra is, hogy a tizenéves generációval is megszerettessék a színházat - ennek jegyében született a Dzsungel könyve előadásuk.

A Gyöngyösi Játékszínnek jelenleg mintegy harminc állandó tagja van, a legfiatalabb tizenegy éves, a legidősebb túl van a hatvanon. Az elmúlt két és fél évben több mint 150 előadást mutatott be a csoport, az idén pedig lassan túl lesznek az ötvenedik fellépésen.

A játékszínesek büszkék arra, hogy profi művészektől tanulhattak és velük is együtt dolgozhattak. Gy. Petheő Csilla kiemelte, hogy a közösség néhány tagja lehetőséget kapott arra is, hogy az operett színházban a Csárdáskirálynő, a Madarász és a Cirkuszhercegnő című darabban is megmutassa tehetségét.

A \"nagy családként\" működő társulat a jövőben sem szeretne veszíteni abból a színvonalból, amit eddig már megszokott tőlük a közösség. Amatőr csoportként szeretnék a lehető legjobbat kihozni magukból úgy, hogy mindeközben folytatják a jankovitsi hagyományokat – tette hozzá Gy. Petheő Csilla.

Az ünnepi társulati ülésen felszólalt Szilágyi Erzsébet is, aki egykori művelődésiház-igazgatóként negyed évszázadig kísérhette figyelemmel a Játékszín életét.

- Harminc éves volt a közösség, amikor a Mátra Művelődési Központba kerültem. Az azt követő 25 évben számos évfordulót megéltünk együtt, így természetes, hogy az életem része lett a Játékszín – emlékezett vissza Szilágyi Erzsébet.

A jubiláló társulatot sokak mellett Hiesz György polgármester is köszöntötte, elmondta: Gyöngyös sajátja, hogy több olyan közösségre is büszke lehet, amely már megélte a fél évszázadot. A titok nyitja pedig nem más, minthogy nagyszerű emberek teremtettek valódi közösségeket.

A gálaműsoron a Gyöngyösi Játékszín jelenlegi és egykor volt tagjai is felléptek.

Képgaléria

Gyöngyösi Játékszín - Gála

 
25 kép
Dátum: 2014-11-24 11:13:00
 


Közösségi funkciók