3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Operagála Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.09.15. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A múlt évben bemutatott Operagála Gyöngyösön hagyományteremtő céllal indult.

     
     

    Gyöngyös Város Barátainak Köre tagjai között tudhatja Miller Lajos Kossuth–díjas operaénekest, a Nemzet Művészét és az ő művészi tevékenységét is támogató feleségét, akik az egyesület klasszikus zene népszerűsítéséért indított rendezvénysorozatokat erősítik. Miller Lajos művész úr kezdeményezésére és közreműködésével az Operagálát 2017. október 1-jén, a Zene Világnapja alkalmából ismét megrendezi Gyöngyös Város Barátainak Köre és a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ. A rendezvény fővédnöke Hiesz György, Gyöngyös város polgármestere. A rendezvény támogatói a Magyar Művészeti Akadémia és Gyöngyös Város Önkormányzata. Az Operagálán világhírű és országosan elismert művészek és előadók vesznek részt: Kertesi Ingrid operaénekes Érdemes és Kiváló-művész, Sümegi Eszter Érdemes és Kiváló-művész operaénekes, Zilai Györgyi operaénekes, Matinné Szabó Katalin hegedűművész, Kováts Kolos Kossuth–díjas operaénekes, Érdemes-művész, Kiss B. Attila Kossuth-díjas operaénekes, Szegedi Csaba Junior Prima–díjas operaénekes, és a 2016. évi Operagálán nagy sikert arató Nazar Tatsyshyn ukrán operaénekes. Műsorvezető: Császár Angela színművész, Jászai Mari –díjas és Érdemes-művész. Közreműködik az Egri Szimfonikus Zenekar, vezényel Szabó Sípos Máté vezető karmester. A Zene Világnapja a világ minden táján a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését. Az Operagálán Gyöngyösön a művészek Rossini, Mozart, Donizetti, Arbitri, Massenet, Erkel, Verdi, Leoncavallo és Puccini műveinek népszerű részleteit adják elő. A rendezvényre a belépés ingyenes, de a látogatás csak helyjegy igénylésével történhet. A helyjegy 2017. szeptember 18-tól igényelhető a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ Információs pultjánál. A rendezők nagy érdeklődésre számítanak, ezért azoknak az érdeklődőknek, akik teltház esetén nem jutnak be a nézőtérre, a művelődési központ aulájában felállított óriás kivetítőn az Operagála teljes előadásának megtekintését biztosítják. Az Operagála jótékony célt is szolgál. Az adományozók a Pátzay János Katolikus Zeneiskola versenyzongora vásárlásához járulnak hozzá. A versenyzongora nemcsak a gyöngyösi, hanem környező településekről bejáró tanulók zenei oktatásához, és fellépéseikhez szükséges.


    Közösségi funkciók