3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Tíz pályázatot díjaztak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2017.10.11. szerda
 
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Kihirdették a városi nagyrendezvény megteremtése céljából kiírt pályázat eredményét kedden a gyöngyösi városházán. A felhívásra összesen huszonnyolc pályamunka érkezett, amelyek közül tízet díjazott a szakmai zsűri.

     

    Egy önállóan megvalósítható, országos népszerűségre számot tartó nagyrendezvény ötlete ugyan nem született meg az önkormányzat által kiírt pályázaton, de a beérkezett közel harminc dolgozat mindegyike tartalmazott megvalósítható öleteket – mondta Hiesz György polgármester a városi nagyrendezvény megteremtése céljából kiírt pályázat eredményhirdetésén. A díjazott pályázók, az önkormányzat szakbizottságai és a városvezetők részvételével zajlott eseményen a polgármester hasznosnak ítélte a pályázatot, amely nagyon sokakat megmozgatott, és amelynek köszönhetően számos ötletet kapott az önkormányzat a meglévő városi rendezvények színvonalának növeléséhez.

    A beérkezett huszonnyolc pályamunka közül tízet díjazott a városvezetőkből, szakbizottsági elnökökből, turisztikai szakemberekből álló zsűri, amely végül úgy döntött: a rendelkezésre álló ötszázezer forintos összeget szétosztja a tíz legjobb pályázat között. A beérkezett pályamunkák egy része a mátrai tömegsportra építve lát lehetőséget egy nagyrendezvény létrehozására, míg egy másik nagy csoport a GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál vagy más városi rendezvények programjainak szélesítésében gondolkodott. Voltak olyan pályázatok is, amelyek elszakadtak a meglévő rendezvényektől, és például film- és fotófesztivál megteremtésére, autóversenyek lebonyolítására alkalmas szinkronpálya létrehozására, vagy borvidékek között megrendezendő futóversenyre tettek javaslatot. Ezek egy részét vagy meglévő fesztiválok részeként tartja megvalósíthatónak az önkormányzat, vagy tárgyalásokat kezdeményez a megvalósításukhoz szükséges anyagi forrás előteremtéséről.

    A díjazott pályamunkák készítőinek szóló okleveleket Hiesz György polgármester adta át, majd újabb egyeztetésre hívta a pályázókat és a kulturális szervezetek képviselőit, hogy közösen gondolkodva próbálják színesebbé tenni a gyöngyösi fesztiválkínálatot. A városvezető azt mondta: örül neki, hogy nem csak szakemberek, hanem civilek is szép számban pályáztak, ami azt bizonyítja, hogy a város lakossága nyitott a közös gondolkodásra, és sokan vannak, akik tenni is hajlandók a közös ügyekért.

    A város képviselő-testülete legutóbbi ülésén úgy döntött, újra kiírja a pályázatot, annak érdekében, hogy egy második körben újabb ötletek érkezhessenek. A pályázati felhívás hamarosan megjelenik a www.gyongyos.hu oldalon.


    Közösségi funkciók