3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Mesés délután Gyöngyösön az ExperiDance társulattal

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.04.07. szombat
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Hamarosan újra Gyöngyösre érkezik az ExperiDance Produkció. Ezúttal a mesék világával varázsolnak el kicsiket és nagyokat a „Cinderella – mese az elveszett cipellőről és megtalált boldogságról” című előadással.

     

    Román Sándor művészeti vezető, író- és rendezőtársával, Pozsgai Zsolttal leporolta a mindenki által jól ismert Hamupipőke történetet és jókorát csavart rajta. Hamupipőke és mostohatestvérei mellett a legismertebb mesehősök is megjelennek a musical-ben: felbukkan Jancsi és Juliska, Pán Péter, Csipkerózsika, a fagyos testvérpár Elza és Anna, forróbb tájakról érkezik Aladdin Jázminnal, valamint Dorothy-t is láthatjuk, az Óz, a nagy varázslóból. A musical nem csak a csemetéket, de szüleiket is megszólítja. Az alkotók szinte észrevétlenül szőtték bele a Cinderellába a szülői jótanácsokat: A kissé esetlen Herceget apja udvarlásra, és a nők iránti tiszteletre tanítja, a bátortalan Hamupipőkét pedig Tündérkeresztanyja látja el életre szóló útravalóval. Pazar jelmezek, smink- és frizurakompozíciók gondoskodnak a fantasztikus látványvilágról. A zene most is Gömöry Zsolt tehetségét dicséri, a dalokat népszerű színészek tolmácsolják, míg az érzelmeket az ExperiDance táncművészei keltik életre vérpezsdítő táncukkal. A végeredmény pedig „jobb, mint egy Disney mesemusical” (est.hu).

    A Cinderella kétségtelenül egy újabb mérföldkő az ExperiDance társulat immár közel két évtizedes történetében. Az együttes minden előadásában a régi magyar tánchagyományokat őrzi és népszerűsíti olyan sajátos értelmezésben, hogy a mai emberek számára is érthetővé, élvezhetővé váljanak. A társulat nagy erénye, hogy méltó módon talált helyet a régi magyar hagyományoknak a 21. században is. Ezt a modern hagyományőrzést mutatta be az együttes a tavalyi FINA Vizes VB ünnepélyes nyitó ceremóniájának főszereplőjeként, a helyszínen több ezer, a televízió készülékek előtt pedig több millió ember előtt.

    A Cinderellával a társulat újraértelmezte magát és egy magas színvonalú összművészeti produkciót hozott létre, mely zenéjével, vidámságával, lelket simogató szövegeivel és pazar látványvilágával egyaránt szól a gyerekekhez és felnőttekhez, a család minden tagjához.

    Az ExperiDance Production április 22-én 17:00 órakor a Cinderellával várja a kedves közönséget a gyöngyösi Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban.

    A gyöngyösi előadás főszereplői:

    Hamupipőke, Anika: MURI ENIKŐ

    Tündérkeresztanya: KOÓS RÉKA

    Albert herceg: BALÁZS CSONGOR

    Lajos főherceg: GERDESITS FERENC

    Mostoha testvérek: TATÁR BIANKA és VAJAI FLÓRA

    Mostoha: HOLMAN ENIKŐ

    Zenei miniszter: TORMA ZSOLT

    (A szereplő változtatás jogát fenntartjuk!)


    Közösségi funkciók