3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Jövő nyáron megnyithat a megújult egyházi kincstár

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.14. szerda
 
 
    Újság: Gyöngyösi Városi Televízió
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A felújítás jó ütemben halad, a Szent Bertalan templom egyházi kincstára új környezetben és színesebb szolgáltatásokkal nyitja meg újra kapuit.

     

    Külön-külön teremben bemutatott ötvöstárgyak, miseruhák, könyvek és okiratok. Ötvös- és textil-restaurátor műhely, multimédiás bemutatóhelyek. Ilyen lesz a Szent Bertalan templom jövő nyáron újra nyíló kincstára. Az épület keleti szárnyában marad a plébánia, a nyugatiban pedig pályázati támogatással kialakítanak egy múzeumot az egyházi kincsek bemutatására. Az átalakítás a nyáron kezdődött, de Juhász Ferenc kanonok már most látványos változásokról számolhatott be az épületbejáráson. Egyebek mellett megmutatta azt a helyet, ahol a múzeum textilrestaurátor műhelye lesz.

    - Azt tervezzük, hogy itt a restaurátorok rendbe hozzák azokat a zászlókat, lobogókat, és minden más textilanyagot, ami romlásnak, pusztulásnak indult, de érdemes megmenteni – magyarázta a plébános.

    Az épületben külön lesz helyiség az ötvöstárgyak restaurálására, s kialakítanak egy multimédiás bemutatótermet is. Az Almásy család egykori díszebédlőjében lesznek kiállítva a nevezetes ötvöstárgyak.

    A szomszédos, ugyancsak freskókkal díszített teremben mutatják be a textíliákat és a miseruhákat, egy harmadikban pedig az eddig többnyire ki nem állított nyomtatványokat és okiratokat. Az egyház és a város összefogását példázó épület-felújítás jövő év tavaszára fejeződhet be.

    A kiállításokat csak ezek után rendezik be, látogatókat pedig várhatóan 2013 júniusától fogad a kincstár.


    Közösségi funkciók