3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Jó döntés volt váltani – sikerrel zárt a Gyöngy

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.08.15. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Bár a hivatalos, összesített, számszerű adatokra még várni kell, összességében elmondható, hogy több szempontból is sikerrel zárt a XVIII. Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál. Egyrészt nagyon sok érdeklődőt vonzott, másrészt az új Fő téri helyszín is beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

     
     

    - Az elmúlt 12 év legjobb fesztiválja volt az idei – vélekedett Sándor Ferenc, a XVIII. Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál igazgatója. - Annak ellenére elégedettek lehetünk a közönségszámmal, hogy az új helyszín miatt kétszázzal kevesebb nézőt tudtunk fogadni az esti előadásokon. A vendégcsoportok kiváló táncosokkal és igazán jól képzett zenészekkel érkeztek.

    Az elsődleges tapasztalatok alapján a fesztivál szervezői úgy vélik, mindenképpen jó döntés volt új helyszínre vinni a nemzetközi rendezvényt. A Fő téren felépített szabadtéri színpad a korábbiakhoz képest új lehetőségeket kínált a fesztivál egészének, és nem mellesleg segített abban, hogy felpezsdüljön a város legnagyobb kulturális életének helyet adó tér.

    - A helyszínmódosítást többízben javasoltam a szervezőknek, ám ez idáig erősebb volt a hagyomány, mint az érveim. Úgy tűnik érdemes volt „kockáztatni”. Örülök, hogy megfontolták a javaslatomat, és annak is, hogy a Fő tér beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az volt az érzésem, hogy most sikerült visszahozni a városba azt a fesztiválhangulatot, amit akkor élhettünk át, amikor még a kertmozi szabadtéri színpadja adott otthont a rendezvénynek – összegezte Hiesz György, Gyöngyös polgármestere hozzátéve: úgy véli, ha a jövőben még több és tartalmas kísérőprogrammal egészül ki a néptánctalálkozó, igazi összművészeti fesztivál születhet a Mátraalján, ahová a különböző műfajú rendezvények még több érdeklődőt vonzhatnak.

    A szervezők jövőre is szeretnék a Fő téren megrendezni a Gyöngy Nemzetközi Fesztivált az ideihez képest azzal a különbséggel, hogy a szabadtéri színpad a Szent Bertalan-templom elé kerül, így egy több néző befogadására alkalmas lelátó is épülhet majd.

    Ombódi András, a Gyöngy művészeti vezetője örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a korábbiakhoz képest az idén jóval több érdeklődőt vonzott a nyitó és a záró felvonulás, valamint a belvárosban megrendezett tértáncok.

    – Mindemellett számos ingyenesen látogatható programmal egészítettük ki idén a kínálatot, melyekre sokan voltak kíváncsiak. Az esti szabadtéri színpadon megrendezett nemzeti estek iránt is sokan érdeklődtek, valamint a nulladik nap koncertje és a záró színházi előadás is megmozgatta a helyi közönséget – mondta Ombódi András, aki szintén egyetért a helyszínmódosítással, ám úgy véli, a jövőben a fesztivál költségvetését másként kell majd strukturálni, továbbá pályázati támogatásra is szükség lesz, hiszen a Fő téri megjelenés nagyobb infrastrukturális beruházást igényel.


    Közösségi funkciók