3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Egy hónapon át tartó nyári programsorozat a Fő téren

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.07.02. kedd
 
Utoljára módosítva: 2019-07-02 10:18
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Színházi előadások, koncertek, filmvetítések és stand-up comedy előadás is szerepel a Nyári Fő téri Esték programsorozatában, amely július 17-e és augusztus 22-e között tölti meg élettel Gyöngyös központi terét.

     
     

    Idén először rendezik meg a Nyári Főtéri Esték rendezvénysorozatát Gyöngyösön, ahol július 17-e és augusztus 22-e között színházi előadásokkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, stand-up comedy előadással és számos izgalmas programmal várják az érdeklődőket. Szinte minden napra jut valami az egy hónapon át tartó rendezvénysorozat keretében, amely a Fő tér déli részén felállított szabadtéri színpadon zajlik majd. A színpad előtt több száz fős nézőtér áll majd az érdeklődők rendelkezésére.

     

    A programsorozat több mint húsz előadást tartogat, köztük izgalmas színházi előadásokat a Vidám Színpadtól, a Pesti Művész Színháztól, a Sziget Színháztól vagy a Zenthe Ferenc Színháztól, olyan sztárokat elhozva Gyöngyösre, mint Szabó Sipos Barnabás, Cseke Katinka, Straub Dezső, Fésűs Nelly, Pintér Tibor vagy az ezúttal rendezőként bemutatkozó Mikó István. A zenerajongók is megtalálhatják a számításukat, elég csak Völgyi Zsuzsi, Pál Dénes és Mujahid Zoltán Cserháti Zsuzsa és Szécsi Pál emlékműsorát, Falusi Mariann, a Deniz vagy a látványos showműsorral készülő The Vegas Showband koncertjét említenünk. Az operettrajongókat mások mellett Oszvald Marika és a helyi kötődésű Domoszlai Sándor, valamint Csonka Zsuzsanna varázsolja el, a Jimmy-rajongók Pintér Tibor főszereplésével láthatják a magyar zenei élet királyáról szóló előadást, de a nótakedvelőkre is gondoltak a szervezők.

     

    A programsorozatban filmvetítések is szerepelnek, a Queen zenekarról szóló világsiker, a Bohém Rapszódia és az elmúlt évek egyik legjobb hazai alkotásának tartott Viszkis is műsorra kerül. A Wellhello-filmet, a #Sohavégetnemérőst és az ABBA-dalokkal teledűzdelt Mamma Mia!-t a különleges élménynek ígérkező Szombati esti láz programok alkalmával vetítik könnyűzenei koncertekkel és utcabállal kísérve. Egészen biztosan óriási érdeklődés kíséri majd a Dumaszínház Allstars-csapatának előadását, melynek keretében Kiss Ádám, Aranyosi Péter és Mogács Dániel dolgoztatja meg a rekeszizmainkat. Az előadásokra a jegyek online is megvásárolhatók a www.gyongyok.com oldalon keresztül.

     

    A Fő téri színpadon helyi csoportok is bemutatkoznak majd, a Meseházikó az Óz, a nagy varázslóval, a Gyöngyös Játékszín a nagy sikerű Katyi című zenés vígjátékával és operett, musical esttel készül, a Vitus Kamara Táncegyüttes pedig Antitézis című előadásával lép fel. Ugyanezen a helyszínen zajlik majd a XIX. GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál augusztus 5-e és 11-e között, és itt rendezik majd az augusztus 20-ai városi ünnepséget is.

     

    A Fő téri szabadtéri színpad építése július 1-jén kezdődik, és forgalmirend-változással is együtt jár majd. A Fő tér déli részén a 4 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek nem hajthatnak majd be a térre, a Puky Árpád utca pedig zsákutcává alakul. A Fő téri vendéglátóhelyek és üzletek tulajdonosait a szervező Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. értesítette. Bízunk benne, hogy a színes programsorozat és a városunkba látogató vendégek pozitív tapasztalata mindenkit kárpótol majd az esetleges kellemetlenségekért.


    Közösségi funkciók