3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A magyar konyha nem hátizsák - gasztrogladiátorok a főiskolán

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.26. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Károly Róbert Főiskola tankonyhája a jövőben főzőtanfolyamoknak is otthont ad. Minden hónapban várják a kezdő és haladó, főzőtudományukat megmutatni akaró, vagy tanulni vágyó résztvevőket, akik minden alkalommal mesterszakácsoktól tanulhatnak.

   

  A magyar konyha nem holmi öröklött hátizsák, amit minden generációnak át kell venni tartalmával együtt. Ami megromlott, ki kell belőle pakolni, és új hozzávalót tenni a helyére – mondta előadásában Nagy Zoltán mesterszakács, aki az induló program első mestereként az új magyar konyha szempontjaival ismertette meg a résztvevőket. Az előadás után a konyhai arénában a kezdő és haladó háziasszonyok pikáns pulykatekercset készítettek Nagy Zoltán irányításával.

  A résztvevők szemmel láthatóan örültek, hogy itt Gyöngyösön is van ilyen lehetőség, és nem csak a főzős tv műsorokból tanulhatnak. Dávid Lóránt a Turizmus és Területfejlesztési Tanszék vezetője ennek kapcsán megjegyezte: a főiskola szeretne a maga eszközeivel tenni a magyar gasztronómia hagyományainak megőrzéséért, megújításáért, továbbfejlesztéséért, hiszen ez az intézménynek, a térségnek és az országnak egyaránt érdeke.

  A tervek szerint a jövőben Benke Laci bácsitól, Buday Pétertől, vagy akár Giannitól is tanulhatnak a tanfolyamra jelentkezők. Decemberben a konyhai arénában természetesen karácsonyi ételeket készítenek a gasztrogladiátorok.


  Közösségi funkciók