3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Egy hétre a tánc fővárosává válik Gyöngyös

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.02. péntek
 
Utoljára módosítva: 2019-08-02 12:31
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Augusztus 5-én kezdetét veszi a XIX. GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál, amely minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja a néptánc és népzene szerelmeseit és a távoli országok kultúrája iránt érdeklődőket.

     
     

    Minden eddiginél több programmal várja a néptánc és a népzene szerelmeseit a GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál, amelyet idén tizenkilencedik alkalommal rendeznek meg Gyöngyösön. Az augusztus 5. és 11. között zajló rendezvényen Észak-Macedónia, Kuba, Portugália, Dél-Korea, Törökország és Olaszország néphagyományaival, kultúrájával ismerkedhetünk meg, de fellép a két helyi csoport, a Borostyán, valamint a fesztivál házigazdája, a Vidróczki Néptáncegyüttes is. A Fő téri fesztiválközpontban egymást érik majd a programok, a számos kiegészítő rendezvény egész napos fesztiválhangulatot teremt a város szívében.

    A fesztivál a hétfői "nulladik nappal" veszi kezdetét, este nyolc órától az erdélyi, csángó és balkáni fúvós zenét játszó fiatal csapat, a Csángálló koncertezik a Fő téri szabadtéri színpadon. Másnap kora délután tértáncokon ismerkedhetünk meg a fellépő csoportokkal - ezek a fesztivál valamennyi napján 15 és 16 óra között zajlanak a Fő téren, a Bugát Pál téren, a zeneiskolánál, Barátok terén és a Thán Károly utcában. A 20 órakor kezdődő nyitógála grandiózus műsora az egyhetes műsorfolyam egyik legjobban várt eseménye, ekkor ugyanis valamennyi résztvevő együttes bemutatkozik a közel ezer fő befogadására képes nézőtér előtt a szabadtéri színpadon. A folklórestek és a gálák minden nap 20 órakor kezdődnek, szerdától szombatig pedig koncertek és táncház követik az előadásokat, így egészen éjfélig szórakozhatunk a fesztiválközpontban.

    A GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál az évek során számos, egyedülálló programmal bővült, ilyen például a külföldi vendégzenekarok rögtönzött produkciójára építő, különleges zenei élményt kínáló Folk Jam, a nem kevesebb, mint negyven viseletet felvonultató Menyekezőruhák bemutatója, a Pávakörök találkozója, a Népzenei Bábel vagy az igazi kuriózumnak számító Mátrai Dudástalálkozó, amelyet idén már tizenharmadik alkalommal rendeznek meg a fesztivál keretein belül. A résztvevők az idelátogató nemzetek hagyományos ételeivel is megismerkedhetnek a Fesztivál ízei elnevezésű program során Magos Zoltán séf vezetésével.

    A GYÖNGY Fesztivál ad helyet a XI. Gyöngyösi nemzetközi Gitárfesztivál és Mesterkurzus eseményeinek, szerdán, csütörtökön és pénteken 14 órától a fesztiválsátorban koncerteznek a gitárosok. A szervezők számos gyermekprogramot építettek a kínálatba, a kicsik a Kerek Perec Egylet, a Paramisi Társulat, a Kuttyomfitty Társulat és a Ládafia Bábszínház előadásait is láthatják.

    Idén is körbejárják a várost a fellépő csoportok, az augusztus 11-i zárónapon 17 órakor indul a Parádé, majd a 20 órakor kezdődő zárógálával zárul az egyhetes programsorozat, amelyre jegyek már kaphatók a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban. A fesztivál teljes programja megtalálható a www.gyongyfesztival.hu oldalon.


    Közösségi funkciók