3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A csend hangjai - újabb világsláger a berzésektől

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.04.26. vasárnap
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Berze Nagy János Gimnázium zenekara 2017-ben világszerte az újságok címlapjára került egy Metallica dal újragondolása után. A fiatalok - tanáruk, Pitlik Emese közreműködésével - nemrég egy másik dalt is feldolgoztak londoni és gyöngyösi zenészek segítségével. A dal a világ egyik legismertebb szerzeménye: A csend hangjai.

     

    Pitlik Emese elmondta:

    - Bátorság volt ehhez a dalhoz nyúlnunk, hisz Simon és Garfunkel, valamint a Disturbed előadása sokaknak a fülében cseng. Emlékszem, Londonban a Trafalgar téren sétáltam, amikor meghallottam egy csodálatos hangú lányt, aztán az Oxford Streeten egy fekete hegedűn játszó fiút, majd a Leicester téri aluljáróban egy gitáros utcazenészt. Akkor döntöttem el, hogy a klip majd róluk szól: a zenészekről, akik szavát gyakran nem hallja a ma embere. Akkor még nem tudtam, hogy ma a szavak egészen mást jelentenek: a csend nő.

    Köszönöm alkotótársaim munkáját: Márta István hangmérnöknek, hogy újra lehetőséget adott nekünk, és szakértelmével, tapasztalatával segítette a megvalósítást. Köszönettel tartozunk az operatőröknek, Várkonyi Sándornak a magyarországi, Andre Merciernek pedig az izlandi felvételekért, melyek jól illeszkednek az enyéim közé; Soos Henriettának, hogy vágási munkám tanácsokkal segítette; a drónképekért Szekeres Zsombornak, a rendezőasszisztensi munkáért Varga Gerdának, a hangszeres segítségért pedig Borbély Zsoltnak.

    A zenei és videóprodukcióban közreműködik: Kerek Dávid (ének), Varga Gerda (vokál), Szendrei Dávid (zongora), Várallyay Csenge (fuvola), Csanádi Bertold, Kovács Sára, Szabó Gergely, Erdélyi Gabriella (hegedű), Erki Eszter (cselló), Csanádi Bonifác (basszusgitár), Smid Kamilla (furulya), Rajhóczky Hunor (gitár), Emily Lee, George Price, Yohane-Liam Osafo, Chris Varga.

    Köszönjük az anyagi támogatást Gyöngyös Város Ifjúsági és Sportbizottságának, valamint a képviselő-testületének.


    Közösségi funkciók