3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Te is lehetsz könyvkirály

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.12.21. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Könyvkirály az az általános iskolás diák lehet majd, aki a következő egy év alatt a legtöbb könyvet olvassa el a megadott 100-as listáról.

     

    A Könyvkirály akciót öt évvel ezelőtt a szegedi Somogyi Könyvtár indított először. Most a Vachott Sándor Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára a Nyisd ki a világot TÁMOP pályázat keretében ugyancsak meghirdette a Te is lehetsz könyvkirály című olvasásnépszerűsítő játékát. Az akció a téli gyermekkönyvhéten indult, és egy évig tart.

    Könyvkirály az az általános iskolás diák lehet majd, aki a következő egy év alatt a legtöbb könyvet olvassa el a megadott 100-as listáról. A könyvek között a terjedelmüktől függően vannak 1, 2 és 3 korona értékűek, az összesítésnél ez is számít majd. Mint ahogy az akció indításán Begovné Kasza Ágnes gyermekkönyvtár-vezető elmondta, egy könyvenként 3-5 kérdésből álló feladatlapot kell majd kitölteni a versenyzőknek a könyvtárban. A városi iskolák könyvtárosai szerint rendkívül hasznos a kezdeményezés.

    Kedvet adhat az olvasáshoz az is, hogy a listára első sorban népszerű, kortárs műveket válogattak a könyvtárosok. A cél nem a kötelező olvasmányok elolvastatása volt, hanem, hogy valóban jó könyvek kerüljenek a gyerekek kezébe. A könyvek élménye mellett a díjak is vonzóak lehetnek: az akció végén megkoronázzák a könyvkirályt és a könyvkirálynét, s könyvherceget és –hercegnőt választanak, s értékes könyvjutalmat adnak át nekik.

    Az akcióhoz a következő év folyamán bármikor csatlakozhatnak a fiatalok, csupán be kell iratkozniuk a könyvtárba, s ha a honlapon is fent lévő listából kiválasztva a nekik tetsző könyvet, máris kezdődhet a nagy olvasás.


    Közösségi funkciók