3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A textil mesterei Gyöngyös idei kitüntetettjei

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.26. szombat
 
Utoljára módosítva: 2013-01-26 10:59
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Lovászné Juhász Rita és Bordás Ottó vehette át idén a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést.

     

    Gyöngyösön már hagyomány, hogy a magyar kultúra napja alkalmából megjutalmazzák azokat, akik maradandó értéket teremtő, kimagasló munkájukkal hozzájárulnak a város hírnevének öregbítéséhez. 

     
    Egy szakág két mestere. Lovászné Juhász Rita és Bordás Ottó, a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetés birtokosai
    Fotó: Suha Péter

    Idén a képviselő-testület döntése alapján az oklevéllel, emlékplakettel és pénzjutalommal járó Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést két népi iparművész: Lovászné Juhász Rita, a Népművészet Ifjú Mestere cím birtokosa, valamint Bordás Ottó hímző kapta meg. Mindketten évtizedek óta törekszenek arra, hogy megőrizzék a térség népművészetét.

     

    Magyar Kultúra Napja kitüntetés-átadás

     
    26 kép
    Dátum: 2013-01-26 10:47:00
     

    A Mátra Művelődési Központban megrendezett városi ünnepségen az egybegyűlteket Faragó László polgármester köszöntötte, egyebek mellett azt hangsúlyozva: a Himnusz születésének napja minden évben alkalmat ad arra is, hogy fejet hajtsunk mindazok előtt, akik közeli és távoli múltunkban munkásságukkal hozzájárultak megmaradásunkhoz, kultúránk ápolásához.

    - A kultúra napja akkor válik igazi ünneppé, ha át tudjuk gondolni, hogy mi módon kell felelősséggel bánnunk a ránk hagyott kulturális örökséggel – tette hozzá a polgármester, aki kiemelte: büszkének kell lennünk azokra a személyekre, közösségekre és vezetőikre, akik megtisztelik Gyöngyöst azzal, hogy színvonalas munkájukkal felkeltik az érdeklődést a város iránt.

    Lovászné Juhász Rita, a Népművészet Ifjú Mestere kisgyermekként került bele a hímzések, viseletek gazdag világába. Nagymamája Szakács Józsefné, népi iparművész ismertette meg vele a népi hagyományokat és tanította a népművészeti örökség szeretetére.

    Bordás Ottó édesanyja biztatására kezdett el hímezni gyerekkorában, teljesen autodidakta módon.

    A magyar kultúra napján díjazottak tiszteletére Balog Edina népzenész adott műsort, s a jutalmazottak neve, a hagyományokhoz híven, bekerült a kitüntetettek díszkönyvébe.

    Az ünnepélyes ceremónia után a Mátra Művelődési Központban a Duna Művészegyüttes tánckara és a Göncöl Zenekar előadásában az Aranyág című táncszínházi produkciót élvezhette a közönség.

    Aranyág - táncszínházi produkció

     
    29 kép
    Dátum: 2013-01-26 10:52:00
     


    Közösségi funkciók