3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Hatszáz kárbejelentés a földrengés után

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.23. kedd
 
Utoljára módosítva: 2013-04-23 19:46
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A 4,8-as erősségű földmozgás epicentruma Heves és Erdőtelek térségében volt, Tenken mintegy ötven ház károsodott különböző mértékben. A rengést Gyöngyösön is lehetett érezni. A kárfelmérésnek még nincs vége.

   

  Frissítés: 2013-04-23 19:37:21

  A megye tizenegy településéről összesen csaknem hatszáz káresetről érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez - közölte Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

  A legtöbb kárt elszenvedett Tenken a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság reggel háromnegyed hét óra óta részleges operatív törzset működtet. A települést körzetekre bontották, majd két-két fős csoportokban vizsgálták meg a kárt szenvedett épületeket. Számtalan lakóingatlanban keletkezett kisebb mértékű kár, a tűzoltók majdnem húsz helyen már vissza is bontották a sérült kéményeket.

   
  Fotó: Gál Gábor
  Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal

  A legsúlyosabb kár Átányban történt, ahol használhatatlanná vált a családsegítő hivatal épülete. Az épület ugyan nem vált életveszélyessé, de a hivatali munkára jelenleg alkalmatlan. Éppen ezért a település polgármestere gondoskodott arról, hogy az intézmény a felújítás ideje alatt egy másik önkormányzati épületben működjön.

   

  A károk felmérése még tart, a legfrissebb adatok szerint Tenkről 364, Átányból 350, Erdőtelekről 60, valamit további nyolc településről összesen 15 lakossági bejelentés érkezett kisebb károkról az illetékes önkormányzatokhoz.

  Átányban helyzetet tovább rontja a helyzetet a magas belvíz: több ház pincéjében derékig áll a víz és félő, hogy ez a megrongált falakat tovább gyengíti. Éppen ezért szivattyúzni sem mernek.

  Átány és Tenk polgármestere is jelezte a kormánymegbízottnak, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő számú munkaerő a károk gyors elhárítására.

  Horváth László közleményben tudatta: közbenjárására Hoffmann Imre közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár ígéretet tett arra, hogy a Start közmunka program kezdetét rendkívüli intézkedés keretében előrehozzák, így a szakmunkások hamarosan megkezdhetik a településeken a helyreállítást. Amennyiben szükséges, a hatékonyabb munkavégzés érdekében a közfoglalkoztatotti létszámban további átcsoportosításokat is végrehajtanak majd.

  2013-04-23 07:36:00

  Kedd hajnalban, 0 óra 28 perckor a Richter-skála szerinti 4,8-as erősségű földrengés volt Egertől délre, Heves és Erdőtelek település között, 8 kilométeres mélységben.

  A reggeli elsődleges vizsgálatok szerint a legtöbb kárt Tenken okozta az éjszakai földrengés, itt mintegy ötven ház károsodott, személyi sérülésről nem érkezett bejelentés - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden reggel. Épületsérüléseket jeleztek Heves városából, valamint Petőfibányáról, Füzesabonyból, Erdőtelekről és Tarnabodról is.

  A legtöbb kárt elszenvedett Tenken mintegy több házról cserepek hullottak le, kémény rongálódott meg, több épület megrepedt, egy lakásban pedig a melegvíztároló kiszakadt a helyéről.

  Hevesen egy lakás mennyezetéről egy négyzetméternyi vakolat szakadt le, az épület nem vált lakhatatlanná. Egy másik ingatlan garázsának mennyezetéről is leváltak darabok, amelyek megrongálták a bent álló gépkocsit.

  A földrengés okozta károk pontos felmérése a megyei polgári védelmi főfelügyelő irányításával kedd reggel kezdődik meg.

  Legutóbb 2013. február 16-án mértek Magyarországon földrengést, akkor a Richter-skála szerinti 3,5-es erősségű rengés volt este negyed hét után Füzesabony térségében.


  Közösségi funkciók