3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Tiszta, virágos Gyöngyösért - pályázati felhívás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.29. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2013-04-29 17:20
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Május 31-ig pályázhatnak az ingatlantulajdonosok a Tiszta, Virágos Gyöngyösért cím elnyerésére.

     

    Annak érdekében, hogy a lakosság bevonásával is javuljon a közterületek tisztasága és szebbé, virágosabbá váljanak a zöldterületek, Gyöngyös Város Képviselő-testülete Településfejlesztési, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottsága a „Tiszta, Virágos Gyöngyösért” cím alapításáról és adományozásának rendjéről szóló önkormányzati rendelet alapján az alábbi felhívást teszi közzé:

    A „Tiszta, Virágos Gyöngyösért” cím a lakóingatlan közterületről látható részének, valamint az előtte, mögötte vagy mellette található út és az ingatlan közötti közterületen lévő járda, árok és zöldterület kiemelkedő minőségű gondozásáért nyerhető el.

    A pályázatokat a pályázati adatlap kitöltésével és a szükséges mellékletek csatolásával 2013. május 31-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságához címezve (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.) a Hivatal Ügyfélszolgálatán, vagy postán.

    A rendelet és a pályázati adatlap átvehető a hivatal ügyfélszolgálatán, illetve letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

    A Cím adományozásáról a Szakbizottság 2013. június 30. napjáig dönt, a döntésről a pályázók 2013. július 15-ig írásos értesítést kapnak.

    Csak az pályázhat, aki gyöngyösi lakhellyel rendelkezik, és a helyi adókról szóló rendelet szerinti kommunális adó alanya. Pályázni csak lakóházzal illetve lakással lehet. A címet közösség is elnyerheti, ha a pályázók ugyanazon többlakásos ingatlan lakói. A cím elnyerése esetén a rendeletben biztosított kommunális adómentességet a pályázati közösségi tagok közül a pályázatban nevesített, egyetlen adóköteles lakásra lehet elnyerni.

    A Pályázati Közösség pályázata akkor érvényes, ha a többlakásos lakóépület lakásszámának a felét meghaladó pályázati közösségi tag pályázik a cím elnyerésére, vagy a pályázat benyújtása közgyűlési határozaton alapszik.

    A rendelet alapján a Tiszta, Virágos Gyöngyösért cím akkor nyerhető el, ha a pályázó az ingatlant és a fentebb részletezett területet a jó gazda gondosságával, kiváló minőségben gondozza, azaz rendszeresen takarítja, a növényzetét folyamatosan ápolja, felújítja, a parlagfűtől mentesíti, illetve a pályázatban nyilatkozik arról, hogy ezt további legalább egy évig hasonló színvonalon vállalja.

    Az ingatlan és a terület kiváló minőségű gondozását az ezt vállaló nyilatkozattal, a gondozás módjának rövid leírásával és dátummal ellátott, legalább 2 darab fényképfelvétel becsatolásával kell igazolni.
    Ha a pályázó a pályázati határidő lejárta előtt legalább 8 nappal kéri, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság elkészíti a fényképfelvételeket.

    Nem pályázhat a címre az, akinek helyi adó tartozása van.

    A rendelet alapján a Tiszta, Virágos Gyöngyösért cím viselője, a szakbizottság hozzájárulása esetén kommunális adómentességre jogosult a cím odaítélését követő egy éves időtartamig. A Cím elnyerésére, illetve az ehhez kapcsolódó egyéves kommunális adómentességre egyetlen alkalommal van lehetőség, tehát a címet már elnyert ingatlanhoz kapcsolódó pályázat érvénytelen.

    Ha a pályázó vállalja zöldhulladék komposztálását és a komposzt szakszerű elhelyezését, részére térítésmentesen komposztáló edény biztosítható, ha vállalja, hogy a területen fákat, bokrokat, talajtakaró növényzetet, egynyári vagy évelő növényeket ültet, gyepesít, és azokat további, legalább egy évig kiváló minőségben gondozza, részére legfeljebb bruttó tízezer forint értékig növényzet biztosítható.

    Vissza kell vonni a címet, meg kell vonni az adómentességet és a pályázó költségére vissza kell származtatni a címet hirdető táblát, valamint a komposztáló berendezést, ha a pályázó a területet nem a pályázatában vállalt módon tartja fenn, vagy ha három hónapon túli, jogerős helyi adó tartozása keletkezik.


    Közösségi funkciók