3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Királynői kellékek: könyv és korona

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.07.27. szombat
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Bakos Cintia szép. De ezzel korántsem értünk a pozitívumok felsorolásának végére.

     
     
    Bakos Cintia, avagy egy királynő arcai
    Fotó: Suha Péter

    Bakos Cintia megnyerte a Miss Középiskola szépségversenyt. A gyöngyösi Bottyán harmadéves diákja azt mondja: természetes, hogy örül a sikernek, dolgozott is érte, ám mégsem \"pusztán\" a szépségére alapozva képzeli el a jövőjét. Ha Cintia idősebb lenne, azt is mondhatnánk: bölcs gondolat. Egy tizenhét éves lány is lehet persze bölcs, de mégis, fogalmazzunk inkább úgy: Cintia céltudatos és realista.

     

    Amikor nagyrédei otthonukban arra kérjük, hogy a fotózáshoz a korona mellett - kissé didaktikus, belátjuk - egy tankönyv is legyen nála, nem kell sokáig keresgélnie. Igaz, épp nyaralni indul, kikapcsolódni, pihenni, bulizni, mint bármelyik tizenéves. De megjegyzi azt is: utána munka jön, szeptembertől suli, készül az érettségire, és egyelőre még hezitál, hogy a közgazdaságtant folytassa-e érettségi után, vagy váltson valamilyen kommunikációs tudományra.

    Azt viszont biztosan tudja: tíz év múlva sikeres ember szeretne lenni, de nem elsősorban a szépségiparban.

    Tervei persze ezen a téren is vannak, mivel jövőre már tizennyolc éves lesz, szeretné magát kipróbálni a Miss World Hungary-n.

    Szóval: Bakos Cintia szép lány, realista és céltudatos. Méltán büszke a sikereire, de nem szállt a fejébe a dicsőség. Azt mondja, neki a szépség elsősorban azt jelenti, hogy \"békében van önmagával\", a testével, s így a lelkével is. Mert ha szépnek érzi magát, akkor mosolyog, s ha mosolyog, akkor a világ is visszamosolyog rá.

    Azt már mi tesszük hozzá: ezek szerint szépnek lenni jó. A szépség viszont több, mint adottság, több, mint hatalmas szemek, bársonyos bőr, szolid smink és tökéletes - Cintia szerint közel sem tökéletes - idomok. Sőt, a szépség több, mint mindezek összessége.

    Ha közhely, hát legyen: a szépség bizony belülről fakad.


    Közösségi funkciók