3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Rózsaszín gyöngyök figyelmeztettek, a rák megelőzhető

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.02.10. kedd
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezete rózsaszín gyöngyök fűzésével hívta fel a figyelmet az egyik nagy bevásárlóközpont előterében a méhnyakrákra, kapcsolódva a kilencedik Európai méhnyakrák-megelőzési héthez.

 

Karcagi-Mucsi Orsolya, az alapszervezet elnökhelyettese elmondta: a helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen szerették volna minél többek figyelmét felhívni a daganatos betegek helyzetére, valamint arra, hogy a méhnyakrák megelőzhető.

A gyöngyösi alapszervezet tagjai a rózsaszín gyöngyfűzért elvitték a Bugát Pál Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályára, ahol dr. Pap Zoltán főorvos fogadta az alapítvány képviselőit. Az intézmény dolgozói örömmel fogadták az ajándékot, amit az osztály nővérpultján el is helyeztek.

Az eseményen részt vesz Hiesz György polgármester és dr. Assani Omár, a kórház orvosigazgatója is, aki az influenza miatt bevezetett látogatási tilalom ellenére lehetővé tette, hogy a liga képviselői ha a betegekkel nem is találkozhattak, de a nőgyógyászati osztály előterében átadhatták ajándékukat.

Az elnökhelyettes hozzátette: a jelenleg 79 tagú alapszervezet pénzadományt soha nem gyűjt és nem is fogad el, ám egyéb eszköztámogatásokat, melyek egy-egy programjuk megszervezését segíthetik, mindig szívesen fogadnak.

A gyöngyösi alapszervezet következő figyelemfelkeltő akcióját májusra tervezik. Tavasszal megyei sportnapnak ad majd helyet a mátraaljai város és Sástó.


Közösségi funkciók