3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Rekordkísérlet a gyöngyösi Fő téren

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.06.17. szerda
 
Utoljára módosítva: 2015-06-17 12:40
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az Önkormányzatok Mátrai Szövetsége is csatlakozik a Koccintás 2015 elnevezésű rendezvényhez, amelynek célja, hogy a Magyar Bor Napján minél többen koccintsanak egyszerre az ország különböző borvidékein.

     
     

    A borvidéki települések egymás között is versengenek, a szervezők célja pedig, hogy idén százezren emeljék egyszerre a poharukat a magyar borra.

     

    A Földművelésügyi Minisztérium és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) kezdeményezése idén a Mátrai Borvidéket is eléri, és az Önkormányzatok Mátrai Szövetsége valamint Gyöngyös Város Önkormányzata 2015-ben csatlakozik a koccintáshoz, amelynek célja, hogy az ország különböző borvidékein minél többen koccintsanak egyszerre. A szervezők célja nem más, mint hogy 100 000 borkedvelő emelje egyszerre a levegőbe poharát. A rekordkísérlete a Magyar Bor Napján, június 27-én kerül sor, a Mátrai Koccintásnak a „Szevasz, Nyár!” könnyűzenei fesztivál ad méltó alkalmat a gyöngyösi Fő téren.

    - Szeretnénk, ha a kiváló mátrai borokra és a Mátrai Borvidékre minél többen odafigyelnének, ez a mostani alkalom pedig kiváló lehetőség arra, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet. Ehhez azonban minél többen kell, hogy koccintsunk egyszerre, ezért kérjük a gyöngyösieket és a környékbeli települések lakóit, civil szervezeteit és vezetőit, hogy jöjjenek el, és vegyenek a kezükbe minél többen poharat – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

    Dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár polgármestere, az Önkormányzatok Mátrai Szövetségének elnöke mint a TÖOSZ elnökségi tagja több koccintáson is részt vett már, ezért most nagyon bízik a mátraiak sikerében.

    - Nagy izgalommal figyelem a készülődést, nagyon remélem, hogy a gyöngyösi koccintás sikeres lesz, és hozzá tud járulni a rekord felállításához. Mivel a települések között is folyik a verseny, nagyon szorítok Gyöngyösnek, hogy jól szerepeljen.

    A sikerhez már csak borkedvelőkre van szükség, szeretnénk, ha minél többen kilátogatnának a gyöngyösi Fő térre, ahol június 27-én, szombaton 18:00-kor kerül sor a koccintásra. Ehhez poharat és bort a szervezők biztosítanak, csak a torkokra és a poharakat magasba emelő kezekre lesz szükség. De abból több ezerre. A jó bor tehát adott, a programot pedig tovább színesítik a „Szevasz, Nyár!” sztárfellépői, valamint a Mátrai Veteránautó Találkozó járműritkaságai.


    Közösségi funkciók