3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Rajtra kész a Magyar Borok Útja Rallye

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.08.19. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Augusztus 28-án péntek hajnalban felbőgnek a motorok, és a jubileumi Magyar Borok Útja Rallye mintegy 100 autóból álló mezőnye a budapesti Városligetből nekivág a közel 1000 kilométeres távnak.

     
     

    A hazai turizmust, borokat és a közlekedésbiztonságot népszerűsítő háromnapos bortúra idén a Tokaji, Egri és Mátrai Borvidéket fogja bejárni. A rali befutója augusztus 30-án, Gyöngyösön lesz, ahol mások mellett az Irigy Hónaljmirigy fogadja a versenyzőket.

    A 20. alkalommal megrendezett Magyar Borok Útja Rallye előtti héten már mindenki felfokozott izgalommal várja a rajtot, a hagyományosnak mondható élményszerű versengést, a vetélkedőket és ügyességi feladatokat, és természetesen a borászatok meglátogatását. Az itiner elkészült, így minden versenyző egyenlő esélyekkel, egyéb navigációs technikai segítség nélkül vág neki a távnak. A Rallye abszolút győztesének járó vándordíjért versengő csapatoknak idén is pontosan kell teljesíteniük az útvonalat, időben érinteniük az ellenőrző pontokat, valamint az egyes állomásokon teljesítendő összesen 20 feladaton a lehető legtöbb pontot kell összegyűjteniük. Mindezek mellett a bortúra célja, hogy a résztvevők és a szurkolók egyaránt remekül érezzék magukat augusztus 28-30. között.

    A rali házigazdája Czippán Anett, a TV2 műsorvezetője lesz – ezt Megay Róbert Péter, a rendezvényt szervező Regő Kft. tulajdonosa jelentette be kedden, a verseny előtti utolsó sajtótájékoztatón. Regőci Attila, a verseny alapítója és elnöke azt emelte ki: az idei verseny során is ragaszkodnak a húsz év hagyományihoz, de néhány meglepetéssel is készülnek, hogy mindenki számára emlékezetes maradjon a XX. Magyar Borok Útja Rallye.

    A jubileumi verseny rajtja augusztus 28-án, pénteken reggel 7:30-tól lesz Budapesten, a Városliget Olof Palme sétányán. A versenyzőknek az első nap 470 kilométert, a második nap 350 kilométert, a záró napon pedig 60 kilométert kell teljesíteniük. A befutóra, a 20. születésnapi bulira és az ünnepélyes eredményhirdetésre augusztus 30-án vasárnap délután kerül sor Gyöngyös Fő terén, ahol meglepetésekkel várjuk a borok és az autózás szerelmeseit.

    Mint Hiesz György polgármester elmondta: a város igyekszik jó házigazdája lenni a rendezvénynek, és mindent megtesz azért, hogy emlékezetes maradjon a jubileumi befutó. Erről a kiváló gyöngyösi és környéki borászok mellett kiváló táncosok és zenészek gondoskodnak. A Fő téren fellép majd a több mint ötven éves Vidróczki Néptáncegyüttes, a Black Jam táncosai, illetve az Empty Pubs és a Gyöngyösi Játékszín tagjaival kiegészülő B.Z.T. együttes is. A programokat az Irigy Hónaljmirigy fellépése zárja.

    A Magyar Borok Útja Rallye során a versenyzők megkóstolják majd a Borpalota Kft. és a Danubiana Kft. borait, meglátogatják az Abasári Borbarátok Egyesületét, Pálinkás Attila, valamint Molnár Gábor és Fiai Pincészetét, a Mátrai Borok Házában pedig a Bárdos és Fia Pincészet, Kis-Benedek György, az Ákos Pince valamint Szőke Mátyás és Zoltán Pincészetének borait ismerhetik meg. A Mátrai Borok Házában 30-án déltől az érdeklődő gyöngyösiek is bekapcsolódhatnak a kóstolásba, és természetesen a Fő téri programokra is várunk mindenkit szeretettel.


    Közösségi funkciók