3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A könyv gyöngyösi ünnepe

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.06.14. péntek
 
Utoljára módosítva: 2019-06-14 11:39
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Idén először Gyöngyös is nagy szabású szabadtéri rendezvénysorozattal készült az Ünnepi Könyvhétre. Az olvasást népszerűsítő programok az önkormányzat főszervezésében, a Mátra Művelődési Központ, a Líra Könyvesbolt és a Vachott Sándor Városi Könyvtár támogató közreműködésével valósul meg.

     
     

    A városi rendezvény az országos programsorozattal egyszerre, június 13-án kezdődött, és június 15-én zárul.

    Gyöngyösi Könyvhét

     
    25 kép
    Dátum: 2019-06-14 11:29:00
     

    A nyitóünnepség díszvendége, Nyáry Krisztián író beszédében hangsúlyozta: a KSH kulturális szokásokkal kapcsolatos kutatása szerint míg a rendszerváltás előtt minden második magyar olvasott napi rendszerességgel, ma már csak minden negyedik emberről mondható ez el. Ám jó hír, hogy aki olvas, az tíz perccel több időt szán az írott szövegre, mint évtizedekkel ezelőtt.

    - Az olvasás nem tűnt el, csak átalakult. A kutatások azt bizonyítják, hogy az internet nem a könyvektől veszi el az időt, hanem a tévé előtt töltött perceket rövidíti. Az internettől nem kell megijedni, hanem ki kell használni azt a teret, amit nyerünk vele. Ha az emberek az interneten olvasnak többet, akkor élnünk kell ezzel a lehetőséggel - mondta az író hozzátéve: a statisztikák azt is kimutatták, hogy a legtöbb alapvető életfunkcióinkhoz társítható az olvasás, hiszen a legtöbb időt evés közben, ágyban vagy az illemhelyen töltjük olvasással.

    Hiesz György polgármester az ünnepi könyvhét megnyitóján mondott köszöntőjében a helyi szerzők és a helyi irodalom jelentőségére hívta fel a figyelmet, és kiemelte, hogy épp a napokban jelent meg a városi könyvtárban működő Vachott Kör legújabb antológiája, melyben gyöngyösi és gyöngyös környéki szerzők művei olvashatók.

    A megnyitón díjazták a könyvhét kapcsán meghirdetett szerelmeslevélíró pályázat nyerteseit. A felhívásra 25 alkotás érkezett. Az első helyezettnek járó díjat Tiszlavicz Mária kapta meg, a második Andráss Zsolt, míg a harmadik díjazott Nagy Tünde, a gyöngyösi Arany János Általános Iskola diákja lett. A közönségdíjat Juhász Domonkos, a gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola tanulója vehette át. A díjazott pályamunkák - a felhívásra érkezett minden alkotással együtt - elolvashatók a www.gyongyos.hu oldalon

    A programsorozat a nyitó estén író-olvasó találkozóval folytatódott, ahol Nyáry Krisztiánt és műveit ismerhették meg az érdeklődők. Június 14-én a Fő téren 17 órától helyi szerzők: Molnár G. Krisztina, Pásztor Piroska és dr. Végh Attila mutatkoznak be, és avatják be a közönséget szerzői lét titkaiba. Mindkét rendezvénynek a G&D Cukrászda ad otthont.

    A programsorozat harmadik napján, szombaton 11 órakor a gyerekek Finy Petra költő-íróval találkozhatnak, aki interaktív író-olvasó találkozóra várta az óvodásokat és a kisiskolásokat, akik már 10 órától kézműves foglalkozáson készíthetik el könyvjelzőjüket vagy tervezhetnek könyvborítót a városi könyvtár gyermekkönyvtárának jóvoltából.


    Közösségi funkciók