3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Áldott, boldog Karácsonyt!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.12.23. vasárnap
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Fellobbant a negyedik adventi láng. Békés ünnepet mindenkinek!

 
 

Csodálatos és meghitt, ahogy már hetek óta adventi díszbe öltözött a város. És immár beteljesedik, amire vártunk, eljön karácsony ünnepe, Jézus születésének napja, a szeretet, a család ünnepnapja, melyet az él meg igazán, aki engedi, hogy lelkében a kegyelem által megszülethessék az üdvözítő Jézus. Tegyük fel magunknak a kérdést, mi vajon befogadnánk-e a kopogtató Szent Családot, befogadjuk-e a szívünkbe Jézust, az Isten ajándékát?

 

A karácsony megéléséhez hozzátartozik a csend, a pihenés, a szeretteinknek nyújtott idő. Mindenkinek, nagyon nagy szüksége volna rá.

Sokaknak ellenérzésük van manapság a karácsonnyal szemben, mert úgy érzik, az ünnep már csak a pénzről szól. Karácsonykor ajándékozási lázban égnek az emberek. S ha ajándékot vettek, megnyugszanak, mert ezt a terhet is letették. Valójában csak rajtunk múlik, hogy milyennek teremtjük meg az ünnepet. A karácsony nem a pénzen múlik. Az igazi ajándékozás nem pénzkérdés, hanem szívkérdés. Fontos, hogy ilyenkor megállunk a rohanó életben, csak egymásra figyelünk, szeretjük egymást. Apró ötletekkel, kis odafigyeléssel és empátiával, valamint sok szeretettel meg lehet teremteni az ünnepi hangulatot.

Ne a társadalmi elvárásoknak akarjunk megfelelni, hanem magunk és szeretteink lelki szükségleteinek! Teremtsük meg önállóan a karácsony csodáját!

Gondolatban térjünk vissza gyermekkorunk karácsonyaihoz. Melyik a legemlékezetesebb, melyik az, amelyikre a legszívesebben gondolunk vissza? Miért? Mik voltak azok az elemek, amelyek olyan csodálatossá, olyan feledhetetlenné tették?

Ez alapján érdemes átgondolni, hogy mi mit várunk a karácsonytól. Mi az, ami nélkülözhetetlen, mi az, amitől ünnep az ünnep, amitől igazi a karácsony.

Érdemes lenne megfogadnunk Wass Albert idevonatkozó gondolatait: „Küszöbön áll a nap, az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté. Háromszázhatvanöt nap közül háromszázhatvannégy a gondjaidé, a céljaidé, munkádé, és a szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje egyedül. Pedig hidd el, fordítva kellene legyen. Háromszázhatvannégy nap a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké, s még annak is elég az estéje.”

Kívánunk minden gyöngyösinek áldott, békés, boldog karácsonyt!

Faragó László
polgármester

dr. Réthy Béla
alpolgármester

Bozsik István
alpolgármester


Közösségi funkciók