3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Föld órája 2019

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.03.27. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A Föld Órája továbbra is az egyik legsikeresebb világméretű akció, melyről évről évre egyre többen értesülnek és melyhez egyre többen csatlakoznak. Célja a figyelemfelhívás a környezetszennyezés okozta problémákra, a felelősségvállalás szükségességére, arra, hogy mindannyian tudunk tenni a fenntartható jövő érdekében.

     
     

    Az akció keretében világszerte lekapcsolják egy órára a fölösleges világítást, a mozgalom célja azonban messze túlmutat az egyórás energiamegtakarításon. A villanyoltás szimbolikus cselekedet, figyelemfelhívás a túlfogyasztás negatív következményeire, a probléma megoldásához vezető közös szerepvállalás iránti igényre. Az esemény 60+ logója az egy órán túl mutató cselekvés szükségességét szimbolizálja.

    2018-ban 188 országban mintegy 18000 helyszínen fejezték ki a résztvevők a környezetük iránt érzett aggodalmat és tenni akarást. Gyöngyös városa idén is csatlakozott a jelképes, közös villanyoltáshoz, mivel egyet ért annak céljaival és felelősséget érez szűkebb és tágabb környezetünk, a fenntartható jövő iránt. 2019. március 30-án 20:30 és 21:30 óra között kialszik a Fő tér dísz- és közvilágítása, a Szent Bertalan templom, a Zeneiskola és a Szent Korona Ház díszvilágítása. A Praesepe Csillagászkör idén is várja a Fő téren azokat, akik a Föld óráját a csillagok tanulmányozásával szeretnék tölteni.

    A világ legnagyobb önkéntes akciójának hazai szervezője a WWF Magyarország. Az akciót támogatók a foldoraja.hu weboldalon tudnak regisztrálni, a szervezők a regisztrációk alapján mérik fel azok számát, akik kinyilvánítják elkötelezettségüket a Föld jövője iránt. A WWF négy héten keresztül a természet megóvását és a fenntartható életmódot támogató mindennapi tippeket tesz közzé honlapján, Facebook és Instagram oldalán az energiatakarékosság, a hulladékcsökkentés, a fenntarható háztartás és a fenntartható táplálkozás témakörében. Érdemes elolvasni és megszívlelni ezeket a tanácsokat, mert alkalmazásukkal kis erőfeszítéssel értékes természeti forrásokat takaríthatunk meg a jövő nemzedéke számára. Arra buzdítunk minden gyöngyösi lakost, közösséget és vállalkozást, hogy csatlakozzon a világméretű civil környezetvédelmi akcióhoz, regisztráljon a foldoraja.hu honlapon, és ne csak ebben az egy órában, hanem minden nap éljen környezettudatosan.


    Közösségi funkciók