3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Trükkös tolvajok Gyöngyösön

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.02.19. péntek
 
 
    Szerző: Pifkó Tamás
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A gyöngyösi önkormányzathoz az elmúlt napokban több lakossági bejelentés is érkezett arról, hogy ismeretlenek valamelyik közszolgáltató emberének kiadva magukat pénzt próbáltak meg kicsalni áldozatuktól. Az önkormányzat arra kér mindenkit, legyen nagyon körültekintő, amikor beenged idegeneket a lakásába.

     

    Az úgynevezett trükkös tolvajok számos módszerrel próbálnak meg pénzt kicsalni áldozataiktól, az egyik legnépszerűbb módszer, hogy az áram- vagy gázszolgáltató munkatársának adják ki magukat, és így próbálnak meg a kiszemelt áldozat bizalmába férkőzni. Fontos, hogy csak azután engedjünk be bárkit a lakásunkba, miután megbizonyosodtunk a személyazonosságáról és a szándékai tisztaságáról. A Tigáz Zrt. egy korábbi közleményében a következő tanácsokat fogalmazta meg:

    A Tigáz Zrt. és a Tigáz-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására, valamint nem értékesítenek szén-monoxid érzékelő készüléket. A társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással, vagy postai úton kiküldött (a Tigáz Zrt. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítja le.

    A Tigáz Zrt. munkatársai és megbízottai arcképes, Tigáz arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek, amelyeket kérésre kötelesek felmutatni. Munkatársaik soha, semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére vagy átadására, kivéve olyan külső megbízottakat, akik felhatalmazással rendelkeznek arra, hogy a Tigáz felé fennálló pénztartozást beszedjék, vagy behajtsák.

    Amennyiben a Tigáz munkatársai által a felhasználási helyen végzett tevékenység díjköteles, vagy fizetési kötelezettség állapítható meg, azt mindig postai úton eljuttatott számla, illetve csekk ellenében kell kiegyenlíteni. Az éves leolvasás után visszatérítésre jogosult felhasználó részére járó összeget mindig átutalással, vagy postai úton, lakcímre kézbesítve juttatjuk el.

    A Rendőrség tanácsai a következők:

    Legyenek egészségesen bizalmatlanok, amikor idegenek érkeznek és valamilyen ürüggyel el akarják érni, hogy beengedjék őket az udvarra, a lakásba! Javasoljuk, hogy amíg egyedül vannak otthon, addig ne engedjenek be senkit, bármire hivatkozzanak is, bármilyen csábítóan jó üzletet kínálnak is, amíg valakit segítségül nem hívtak azok közül, akiket ismernek és megbízhatóak: szomszéd, unoka, polgárőr és a rendőrség az ingyenesen hívható, 112-es telefonszámon.

    Ha nem valósult meg a bűncselekmény, mert kellően elővigyázatosak és óvatosak voltak, kérjük, akkor is értesítsék a Rendőrséget, ha hasonló szituáció történt Önökkel!

    A már megtörtént bűncselekmények felderítéséhez jelentős segítséget tudnak nyújtani azzal, ha személyleírást tudnak adni a jelentkező idegenekről, az általuk használt gépkocsiról – szín, típus, esetleg rendszám –, érkezés, távozás irányáról, valamint az alkalmazott legendáról.

    Ne engedjenek be idegeneket az udvarra, lakásba, bármilyen ürüggyel jelentkeznek, bármilyen kedvező lehetőséget kínálnak, és ne adjanak át pénzt idegeneknek, bármilyen bajra hivatkoznak is!

    Hívjanak segítséget, értesítsék a Rendőrséget!


    Közösségi funkciók