3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Felfüggesztett börtönt kapott egy verekedő rendőr

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.11.26. hétfő
 
 
  Szerző: MTI
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Egy év 4 hónap börtönbüntetésre ítélt hétfőn az egri törvényszék egy gyöngyösi rendőrt, aki úgy megvert egy intézkedés alkalmával egy férfit, hogy eltört négy bordája.

   

  Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és testi sértés miatt nem jogerősen 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélt hétfőn az egri törvényszék egy gyöngyösi rendőrt, aki úgy megvert egy intézkedés alkalmával egy férfit, hogy eltört négy bordája.

  A büntetés végrehajtását három évre felfüggesztette a bíróság, illetve arról is döntött, hogy Berecz József továbbra is rendőrként teljesíthet szolgálatot. Ugyanakkor elrendelte a főtörzszászlós törzszászlóssá való visszaminősítését. Az ítélet ellen a vádlott - aki mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését - és védője fellebbezést nyújtott be, míg az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

  Az eset 2009. november 5-én késő este történt, miközben Berecz József főtörzszászlós egy magánházból előállította a sértettet. A férfi másnap kora hajnalban ment a gyöngyösi kórházba, majd a hatvani kórház traumatológiájára szállították. Később pedig a kórház intenzív osztályára került légmell miatt.

  A rendőri jelentésben csupán az szerepelt, hogy a férfi ellenállt a rendőri intézkedésnek, ezért testi kényszert alkalmaztak vele szemben. A karjait hátracsavarták, a térdhajlatába térdeltek annak érdekében, hogy a járőrautóba helyezzék.

  A sértett feljelentésében azt állította hogy sérülései akkor keletkeztek, amikor az intézkedés során Berecz József indokolatlanul megverte akkor, amikor már hátrabilincselt kézzel ült a rendőrautóban.

  A hétfői tárgyaláson a kirendelt orvosszakértő elmondta: a kórházi látleletek szerint a sértett felsőtestén, több mint 10 pontszerű, illetve csíkszerű bevérzés volt látható, és négy bordája eltört. A sérülések eleséssel nem magyarázhatóak, illetve kizárt, hogy a bordák már az intézkedést megelőzően töröttek voltak, mert ez kiderült volna, miközben a férfit előállították.

  A szakértő nem állította, hogy a sérülések az intézkedés során keletkeztek, de nem is zárta ezt ki. Ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy a kialakult légmellnek nincs köze a bordatöréshez.


  Közösségi funkciók