3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kátyúvonal - jelezze Ön is az úthibákat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.06. szombat
 
Utoljára módosítva: 2013-04-06 17:36
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Egy esetleges balesetnél vagy úthiba bejelentésénél, káresetnél fontos tudni, hogy az érintett út az állam vagy az önkormányzat tulajdonában van-e, mert más-más szervezet intézi a kártérítési, javítási teendőket.

     
     
    Kátyút, hiányzó, vagy éppen ottfelejtett közlekedési táblát is jelezhetnek a közlekedési online bejelentőn.

    Gyöngyös önkormányzata online is fogadja azokat a lakossági bejelentéseket, amelyek a város közlekedésével, illetve az utak állapotával kapcsolatosak.

     

    Szilágyi Attila városüzemeltetési igazgató elmondta: a jogszabályokban előírt önkormányzati és állami útellenőri szolgálat rendszeresen ellenőrzi a város útjait. Az ellenőrzés hatékonyságát nagyban segíti, ha a közlekedők is részt vesznek a hibák feltárásában. A hivatal a bejelentések fogadására 2013. április 5-től rendszeresíti a kozlekedes@hivatal.gyongyos.hu e-mail címet, melyre várják észrevételeiket a helyszín és a probléma pontos megjelölésével, akár fotóval is illusztrálva.

    Az úthibákat, hiányzó vagy felesleges közlekedési táblákat, egyéb közlekedési problémákat a város honlapján keresztül is jelezhetik. (Kérjük, az űrlapon a \"közérdekű bejelentés\" opciót válasszák ki, és címzettként a városüzemeltetési igazatóságot jelöljék ki a legördülő listából.)

    Az igazgató elmondta azt is: az állami tulajdonban lévő utakra (lásd táblázatunk) bejelentéseket is fogadják, ám azokat továbbítják az illetékes szervezethez.

    A gyöngyösi állami utak
    Petőfi Sándor út
    Vachott Sándor út
    Damjanich út (kivéve a szervizút részét)
    Szent Bertalan út
    Kossuth Lajos út a Vasút útig
    Vasút út
    Bene út (Mátrafüreden Parádi út)
    Mátrai út
    Koháry út
    Kassai út
    Róbert Károly út
    Pesti út

    Egy esetleges balesetnél vagy úthiba bejelentésnél fontos tudni, hogy az érintett út az állam, az önkormányzat tulajdonában van-e, mert más-más szervezet intézi a kártérítési, javítási teendőket. Fontos lehet az is, hogy Gyöngyösön magánutak is vannak, ezeket külön KRESZ-tábla jelzi. A magánútra csak a tulajdonos hozzájárulásával szabad behajtani - emlékeztetett a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságának vezetője.


    Közösségi funkciók