3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Pénteken már költöznek az új laktanyába a tűzoltók

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.04.22. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

    A hét utolsó napjaiban költözik át a gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltség a belvárosból az egykori honvédségi laktanya területén kialakított új épületegyüttesbe. Az ország egyik legmodernebb katasztrófavédelmi kirendeltsége és tűzoltólaktanyája európai uniós forrásból épült meg. A beruházást Gyöngyös önkormányzata is segítette.

     
     

    A megye első, teljesen új építésű tűzoltólaktanyájába pénteken kezdik el az átköltözést a gyöngyösi tűzoltók. Dr. Zólyomi Géza tűzoltó ezredes, a gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője elmondta: terveik szerint a hét végén befejezik a költözködést, és április 26-án, hétfőn már a Bethlen Gábor utcából teljesítenek szolgálatot.

    Az új laktanya megépítésére 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított az Európai Unió. A beruházást Gyöngyös önkormányzata is folyamatosan támogatta és segítette. Egyebek között azzal, hogy egy barnamezős területek rehabilitációjára kiírt pályázaton a város 570 millió forintot nyert el a volt honvédségi laktanya területének fejlesztésére.

    A támogatás lehetővé tette a rossz állapotban lévő, fel nem újítható épületek bontását, valamint egy közpark létrehozását, és a terület teljes közműellátásának kiépítését. Ez utóbbira éppen azért volt nagy szükség, hogy a volt honvédségi laktanya területén megépülhessen az új tűzoltólaktanya is. Az önkormányzati korszerűsítés biztosította a közműcsatlakozást és az épületek működéséhez szükséges közműfejlesztési beruházásokat is. Fontos eleme volt a beruházásnak két átkötő út kialakítása: a Honvéd út folytatása, illetve a Bethlen Gábor út és Gábor Áron út összekötése, valamint parkolók kialakítása.

    Dr. Zólyomi Géza kiemelte: az új tűzoltólaktanya előnye nem csak abban rejlik, hogy sokkal modernebb, kényelmesebb, mint az a belvárosi műemléki épület, amely évtizedekig adott otthont a gyöngyösi katasztrófavédőknek. A Bethlen Gábor utcába költözéssel csökken a vonulási idő is és mérsékelhetők a bekövetkező károk.

    Jelenleg két vonulási útvonal áll rendelkezésre a tűzoltóknak az új laktanyából. AZ egyik a 24-es, a másik a 30-as számú útra visz. Annak érdekében, hogy további két úton indulhassanak a bajba jutottak megsegítésére, a kirendeltségvezető azzal a kéréssel fordult Hiesz György polgármesterhez, hogy az önkormányzat a Bethlen Gábor utcát a Honvéd, valamint a Gábor Áron utcával való összekötés mellett forgalmirend-változtatással is segítse a tűzoltók biztonságos vonulását.


    Közösségi funkciók