3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Károlytáró elvágva a külvilágtól?

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.09. kedd
 
Utoljára módosítva: 2013-04-10 15:44
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Megsüllyedt az út Gyöngyösoroszi és Károlytáró között. A közlekedésre alkalmatlan szakaszt várhatóan szerda délelőttől lezárják.

     
    Ha tovább szakad, a szakadékban áll meg. Várhatóan hónapokra le kell zárni a Károlytáróra vezető egyetlen használható utat
    Fotó: Suha Péter

    Frissítés 2013-04-10 15:42: az utat teljes egészében nem zárják le, legalábbis amíg el nem készül a kikerülő szakasz. Korlátozásokat viszont bevezetnek. Bővebben>>

    A közút kezelőjének elsődleges véleménye szerint a Gyöngyösoroszi és Károlytáró közötti út állapota annyira megromlott, hogy a személyautók közlekedésére is alkalmatlan. A kedd délutáni helyszíni egyeztetésen elhangzott: mivel a településrész megközelítésére ez az egyetlen útvonal, éjszaka még - állandó őrzés mellett - megnyitva hagyják, de valószínű, hogy szerda délelőttől lezárják a forgalom elől.

    Vernyihel Lívia, Gyöngyösoroszi polgármestere elmondta: az úton március végén jelentek meg a süllyedés első jelei, az utóbbi néhány napban a folyamat felgyorsult, így a nehéz járművek közlekedése már több, mint veszélyes a megroggyant szakaszon.

    A kedd délutáni helyszíni szemlén Horváth László megyei kormánymegbízott munkatársunknak azt mondta: az elsődleges cél az emberi élet védelme, annak kockázatát nem szabad felvállalni, hogy a meggyengült útalap akár egy busz, vagy teherautó, vagy akár egy személyautó súlya alatt megrogyjon, s bárki az út melletti egykori tó több tíz méter mély medrébe zuhanjon.

    Gyöngyösoroszi-Károlytáró: nincs tovább

     
    18 kép
    Dátum: 2013-04-09 17:54:00
     

    - Mivel Károlytáró megközelítésére ez az egyetlen út, gondoskodni kell arról, hogy továbbra is megközelíthető maradjon - szögezte le Horváth László. - Már csak azért is, mert Károlytárón mintegy hetvenen élnek, akiknek iskolába, munkába kell járniuk, illetve a településen nincs bolt sem, így az élelmiszer-ellátás is Gyöngyösorosziból történik. Most az tűnik megoldásnak, hogy az út melletti magánterületen próbáljunk meg kialakítani - tekintettel a vészhelyzetre - egy a Károlytáró megközelítését lehetővé tévő ideiglenes utat - mondta el a helyszínen a kormánymegbízott.

    A területen a bányászat utáni kármentesítést végző társaság képviselői a helyszínen ehhez máris segítséget ígértek, ám a részletek kidolgozása azon a megbeszélésen történhet meg, amelyet szerda reggelre hívtak össze a kormányhivatalba. Ezen a falu, a közút kezelője, a Volán, az erdészet, a Mecsek-Öko Zrt. és a katasztrófavédelem szakemberei egyeztetnek a mielőbbi megoldási lehetőségekről.

    Arról is szerdán délelőtt születhet leghamarabb döntés, hogy lezárják-e, vagy csak forgalomkorlátozás alá helyezik az utat. Az viszont biztos: a megroggyant szakasz felmérése, tervezése és megerősítése több hónapot, és százmilliós nagyságrendű összeget vesz majd igénybe.


    Közösségi funkciók