3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


SZJA-bevallás: közeleg a határidő

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.10. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A 1253-as számú személyijövedelemadó-bevallást 2013-ban legkésőbb május 21-éig kell az állami adóhatósághoz benyújtani.

   

  Közeleg a személyijövedelemadó-bevallás határideje - emlékeztet a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága. Mint az adóhatóság közleményébők kiderül: aki 2012-ben bevallási kötelezettséggel járó jövedelmet szerzett, annak az azt terhelő adóval május 21-ig kell a személyijövedelemadó-bevallása keretében elszámolnia, és - ha a pótlékmentes részletfizetéssel nem akar élni, illetve nem felel meg a feltételeinek - május 21-ig a bevallással egyidejűleg még fizetendő adó teljes összegét is meg kell fizetnie.

  Nem kell személyijövedelemadó-bevallást benyújtania, ha a 2013. február 15-éig benyújtott nyilatkozatával az egyszerűsített bevallást választotta, és a törvényi feltételeknek egyébként megfelel, vagy ha a 2013. január 31-éig megtett nyilatkozatában a munkáltatójától kérte az éves adója megállapítását. Szintén nem kell bevallást beadnia, ha Ön, eleget téve a törvény által támasztott követelményeknek, adónyilatkozatot nyújt be a 2012. évi személyijövedelemadó-kötelezettségéről - áll a NAV közleményében.

  A fentieken azoknak sem kell személyijövedelemadó-bevallást készíteniük, akik az adóévben egyáltalán nem szereztek bevételt vagy csak olyat, amelyeket a törvény rendelkezései szerint nem kell bevallani (például, ha 2012-ben kizárólag adómentes jövedelemben, így a helyi önkormányzat által nyújtott szociális segélyben, nyugdíjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban stb. részesült).

  Bevallást kell benyújtania viszont többek között akkor, ha a 2012-es adóévben

  - munkaviszonyból, közfoglalkoztatási jogviszonyból származó jövedelmet szerzett;
  - álláskeresési járadékban, álláskeresési segélyben, keresetkiegészítésben, keresetpótló juttatásban, táppénzben vagy gyedben részesült;
  - társas vállalkozás (pl.: kft) tagjaként személyes közreműködése ellenében kapott jövedelmet;
  - munkaviszonya megszűnt, és ezzel összefüggésben 2011-ben végkielégítést kapott;
  - hallgatói munkaszerződés alapján hallgatói munkadíjban részesült;
  - ingatlant adott bérbe, és ebből jövedelme származott;
  - őstermelőként a támogatásokkal csökkentett éves bevétele a 600 ezer forintot meghaladta;
  - az önkéntes kölcsönös biztosító pénztártól adóköteles jövedelmet szerzett (pl.: a kötelező várakozási időszak leteltét követően nem nyugdíjszolgáltatásként kifizetett adóköteles összeghez jutott, vagy adomány jogcímén kapott jövedelmet);
  - ingatlanértékesítésből adóköteles jövedelme származott, stb.

  A személyijövedelemadó-bevallására szolgáló 1253-as nyomtatvány az állami adóhatóság bármely ügyfélszolgálatánál beszerezhető, illetve a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető és az internetes program segítségével is kitölthető. A bevallását benyújthatja papíralapon, illetve amennyiben ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezik, akkor akár elektronikus úton is. Amennyiben a bevallását papíralapon kívánja benyújtani, akkor azt ajánlott küldeményként az állandó lakóhelye szerint illetékes megyei adóigazgatósághoz kell postai úton megküldenie vagy az ügyfélszolgálaton személyesen átadnia.

  Amennyiben a bevallás kitöltésével vagy a fentiekkel kapcsolatban további kérdése van, tárcsázza a 06/40-42-42-42-es kék számot, ahol kollégáink hétfőtől csütörtökig 8.30-16.00 óráig, pénteken pedig 8.30-13.30-ig készséggel állnak a rendelkezésére.


  Közösségi funkciók