3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Károlytáró ismét megközelíthető

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.15. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2013-04-15 13:26
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Elkészült a megsüllyedt útszakasz ideiglenes megerősítése, korlátozás nélkül használható az út.

     

    Megerősítették az útalapot és kiszélesítették az utat Gyöngyösoroszi és Károlytáró között, így a településrész újra korlátozás nélkül megközelíthető - jelentette be hétfőn a helyszínen Horváth László megyei kormánymegbízott. Köszönetet mondott mindazoknak a hatóságoknak, állami és magán cégeknek, akik hozzájárultak a gyors megoldáshoz. Külön is kiemelte a bányászat utáni kármentesítést végző Mecsek-Öko Zrt. illetve a Tatai környezetvédelmi Zrt. szerepvállalását, hiszen az út megerősítéséhez ők biztosították az anyagot, a munkagépeket és a munkaerőt.

    Elkészült a károlytárói út

     
    15 kép
    Dátum: 2013-04-15 12:27:00
     

    A közút kezelője a szakmai irányításban vett részt - tette hozzá Horváth László, kérdésünkre elmondva azt is: a korábban megoldási lehetőségként felvetődött vendégút elkészítésére végül nem volt szükség.

    A kormánymegbízott kérdésünkre elmondta azt is: a megsüllyedt út végleges helyreállításának előkészítése megkezdődött, a talajmechanikai vizsgálatok, a tervezés és majd a kivitelezés több hónapos folyamatnak ígérkezik. S minderre természetesen meg kell találni a finanszírozás lehetőségét is.

    Vernyihel Lívia, Gyöngyösoroszi polgármestere ugyancsak köszönetet mondott az ügy megoldásában részt vállalóknak, s elmondta azt is: bár 24 óra időtartamra tervezték az út teljes lezárását, a kivitelező cég munkájának köszönhetően a tervezettnél hamarabb megnyithatták az utat.

    A területen folyó tereprendezési munkákról elhangzott: azok nem függnek össze a közút javításával, illetve csak annyiban, hogy mivel a munkagépeit a Mecsek-Öko Zrt. a területre szállította, most már elvégzik a korábbi szervízút karbantartását is.

    Az út megerősítése kapcsán a polgármester érdeklődésünkre közölte azt is: mintegy egy méter vastag útalapot készítettek, erre került rá a hengerelt mart aszfalt, s reményeik szerint ez már problémamentesen kiszolgálja a károlytárói forgalmat az út végleges megépítésééig. Horváth László mindehhez hozzátette: minden eshetőségre fel kell készülni, ezért az Egererdő Zrt. - "a megszületett gyors megoldás ellenére" - megkezdte a Bagolyirtás felől Károlytáróra vezető út járhatóvá tételét. Ezt azonban csak afféle "végső megoldásnak" szánják, ha bármi rendkívüli történne, hiszen az az útvonal hatalmas kerülőt jelent a Gyöngyös és Károlytáró közötti viszonylatban.


    Közösségi funkciók