3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Összehangolt ellenőrzési akció a pékségekben

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.15. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az adóhatóság és a társszervek ellenőrei azonos érdekeltségi körökbe tartozó látványpékségeket ellenőriztek Észak-Magyarországon.

   

  Több mint húsz helyszínen tartottak egyetlen nap alatt ellenőrzést a NAV valamint a Heves és a Nógrád megyei élelmiszerlánc-biztonsági szervezetek munkatársai.

  Mint a NAV közölte: azonos érdekeltségi körökbe tartozó látványpékségeket ellenőriztek, összesen hetvenkét szakemberrel.

  A hatóságok korábbi tapasztalatai szerint a mind adózási, mind élelmiszerhigiéniai szempontból kockázatosnak minősülő vállalkozások tevékenységüket bővítve újabb üzleteket nyitottak több településen. A vizsgált cégeknél gyakori volt a nyugtaadás elmulasztása, illetve a bejelentés nélküli foglalkoztatás, továbbá egyes esetekben az adófizetés is elmaradt, így több cég hátralékot halmozott fel.

  A nyugtaadásra, az alkalmazottak bejelentésére, illetve a sütőipari alapanyagok eredetét célzó vizsgálatok 40 százalékában találtak kifogásolható körülményt, ezek miatt több milliós nagyságrendű mulasztási bírság szabható ki. Nyugtaadás ismételt elmulasztása és be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása miatt több esetben 12 napos üzletbezárást is alkalmaz a NAV. A hátralékot felhalmozó vállalkozásoknál három helyszínen mintegy 18 millió forint értékben sütőipari berendezéseket és gépeket, továbbá alapanyagokat és késztermékeket foglaltak le. Már az akció napján megtörtént a romlandó áru azonnali árverésen kívüli értékesítése, melyből 160 ezer forint folyt be a költségvetés számlájára.

  Az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek hat pékségben tártak fel hiányosságot, melyek közül három üzem működését azonnal felfüggesztették az élelmiszer-előállításra és az élelmiszer-higiéniára vonatkozó előírások megsértése miatt.

  Az ellenőrzési megállapítások kiértékelése ugyan még tart, de az már biztosra vehető, hogy a cégcsoport a jövőben is a hatóságok kiemelt figyelmére számíthat - áll a NAV közleményében. Hogy melyik cégcsoport került a hatóság kiemelt figyelmének középpontjába, arról nem adtak ki információt.


  Közösségi funkciók