3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Megújul az idősek otthona - átmenetileg költözniük kell a lakóknak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.19. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Idősek Bentlakásos Otthona korszerűsítésére 180 millió forintos pályázati támogatást nyert a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK).

   

  A pénzből építészeti, gépészeti felújítást hajtanak végre, korszerűsítik a tárgyi eszközöket és az épületen kívül, valamint belül is akadálymentesítenek. A tervek szerint még az idén elkezdődhet a beruházás. Felújítják az intézmény fűtését, világítását és kicserélik az összes nyílászárót. Az energetikai korszerűsítés várhatóan 45 százalékos energiaköltség-megtakarítást jelent majd, ami hozzájárul az intézményi térítési díj csökkenéséhez.

  A beruházás lehetőséget biztosít az úgynevezett fennjáró részleg rekonstrukciójára. Az épületnek ezen a részén élnek azok az idősek, akik az otthon körülményei között képesek saját magukról gondoskodni. A részlegen felújítják szobákat, új közösségi tereket alakítanak ki az otthonosabb, használhatóbb, kellemesebb és meghittebb környezet érdekében. Újdonság lesz az imaterem kialakítása is.

  Az újjáépítést követően az épület funkciója nem változik, csupán az egyes működés területek rendeződnek át.

  Lehetőség lesz arra is, hogy az intézmény dolgozóinak férfi-női öltözőt is kialakítsanak.

  Maka Piroska, az Idősek Bentlakásos Otthonát működtető KHSZK vezetője elmondta: a tervek szerint 8-9 hónapig tart majd a tényleges kivitelezés, amit közbeszerzési eljárásnak kell megelőznie. A majdani munkák miatt az otthon lakóit el kell majd költöztetni az épületből. Ám ez alatt az idő alatt is teljes körű gondoskodásban részesítik az intézményben lakó száz idős embert.

  A korszerűsítés az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében valósul meg.

  A pályázat teljes címe: A Kistérségi Humán szolgáltató központ Idősek Bentlakásos Otthona lakóinak életminőség javítását szolgáló korszerűsítése és infrastrukturális fejlesztése a gyöngyösi kistérségben.

  A pályázat jele: TIOP-3.4.2-11/1-2012-0011


  Közösségi funkciók