3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Horváth megnézheti az erőmű szerződését

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.04.26. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Horváth László a 2008-as áramvásárlási szerződést szeretné látni. Valaska József szerint a szerződés nem titkos, csak üzleti titoknak minősülő adatokat is tartalmaz.

     

    Várhatóan a jövő héten tekinthet be a Heves megyei kormánymegbízott a Mátrai Erőmű és a Gyurcsány-kormány között kötött hosszú távú áramvásárlási szerződésbe.

    Horváth László kormánymegbízott, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteken Egerben sajtótájékoztatón elmondta, hogy levélben szorgalmazta a Magyar Villamos Műveknél (MVM) a titkosított szerződés nyilvánosságra hozatalát, mert szerinte fontos, hogy kiderüljön, mekkora kedvezményeket kapott az erőmű és ki döntött erről. Hozzátette: az MVM megkezdte a betekintés előkészítését, és a szerződést várhatóan a jövő csütörtökön nézheti meg.

    Emlékeztetett arra, hogy 2008-ban a Gyurcsány-kormány kötött egy olyan, a magyar állam számára előnytelen szerződést, amely 2015-ig van hatályban. Ennek a szerződésnek az eredménye az, hogy most a magyar állam a piaci árnál 10 százalékkal többet fizet az áramért, azaz a német tulajdonosok extraprofithoz juthatnak - vélekedett.

    A sajtótájékoztatón megjelent Valaska József, a Mátrai Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke, aki elmondta, hogy a szerződés nem titkos, hanem üzleti titkokat tartalmaz. Közölte: a korábban kötött megállapodást az Európai Unió is megvizsgálta, és rendben találta. A termelt villamos energia 40 százalékát vásárolja meg a Magyar Villamos Művek, és minden évben a piaci árhoz igazodnak. Ha ez nem lenne kedvező a MVM számára, az új polgári törvénykönyv alapján elállhat tőle - mondta az elnök.

    Horváth László egy héttel ezelőtt tartott sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy 20 milliárd forintnyi osztalék kifizetéséről döntött a társaság közgyűlése. (A kifizetést egyébként a kisebbségi tulajdonos MVM is megszavazta.)

    Horváth László akkor úgy fogalmazott: ezzel kisöprik a Mátrai Erőmű kasszáját, ez a válasz a kormány rezsicsökkentésére, arra, hogy a magyar kormány tisztességet kért az érintett cégektől.

    Valaska József akkor erre úgy reagált, hogy a tulajdonosok azért emelték az osztalékot, mert az új erőművi blokk megépítésének elmaradása miatt jelentős, 57 milliárd forintnyi eredménytartalék halmozódott fel.


    Közösségi funkciók