3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Az orvosok hiányolják a tájékoztatást

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.05.07. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A gyöngyösi háziorvosoknak nincs kifogásuk az ellen az egészségügyi szűrővizsgálat ellen, amit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nemzetközi Missziós Orvoscsoportja Gyöngyös északnyugati városrészén elvégzett, ám a módszer meglepte őket.

     

    Dr. Nagy Éva háziorvos hangsúlyozta: az állapotfelmérés akkor érné el valódi célját, ha a szűrésen résztvevők egészségügyi helyzetéről a háziorvosok is tájékoztatást kapnának. Ám mindez idáig még nem történt meg.

    A kollégáim nevében is mondhatom, sajnálom, hogy minket, akik talán a legjobban ismerjük pácienseink nehézségeit, nem vontak be a munkába.

    - Mindössze azt kérték a szervezők, küldjünk hozzájuk betegeket – mondta dr. Nagy Éva, aki szerint az egyszeri szűrés nem oldja meg az évek óta halmozódó problémákat, ráadásul az úgynevezett utánkövetést sem teszi lehetővé az orvos számára.

    A háziorvos szerint mindemellett megkerülhetetlen tény, hogy Gyöngyösön ingyenes az egészségügyi alap, szak- és kórházi ellátás is. Ezekkel a lehetőségekkel is lehetett volna élni, hogy felmérjék az északnyugati városrészen élők állapotát.

    A doktornő szerint a szűrések mellett annak lenne hosszútávon eredménye, ha a városrészen élőket megtanítanák arra, hogyan javíthatnak egészségi állapotukon.

    A Máltai Szeretetszolgálat álláspontját nem sikerült megtudnunk, természetesen bármikor helyet adunk az ő nyilatkozatuknak is.


    Közösségi funkciók