3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Bárkié a kórház, a mi kórházunk

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.05.09. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2013-05-09 18:16
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Ünnepélyesen átadták a Bugát Pál Kórházban a 2013-as városbálon összegyűlt támogatások eredményét: két betegőrző monitort.

     

    Az idei jótékonysági városbál sikere felülmúlta a várakozásokat, hiszen a tervezett egy betegőrző monitor helyett végül kettőt sikerült vásárolni a támogatóknak köszönhetően. S nem is akármilyen berendezéseket, hiszen - mint Assani Omar orvos-igazgató az ünnepélyes átadáson elmonda - a minden intenzív osztályon megtalálható "normál" eszköz mellé egy "huszonegyedik századi csúcstechnológiát" képviselő gépet is beszerezhettek. Ez a monitor óriási mennyiségű adatot, nagyon részletes információkat szolgáltat az orvosnak a beteg állapotáról, ezzel nagyban hozzájárulva a sikeres gyógyításhoz.

    A Bugát Pál Kórház orvos-igazgatója köszönetet mondott mindazoknak, akik a városbál sikeréhez, s így a jótékonysági cél reményen felüli megvalósulásához bármi módon hozzájárultak.

    Ugyancsak az eredményes összefogást méltatta Bozsik István alpolgármester, aki szerint bebizonyosodott, hogy "ha van nemes cél, van egy jó csapat", akkor nem marad el a siker.

    A Mátraaljai Munkaadók Egyesülete - a bál társszervezője - elnöke, Báry Péter a páratlan összefogás kapcsán azt emelte ki: a cél "kétrétegű" volt, hiszen a konkrét műszerbeszerzésen túl demonstrálni kívánták azt is, hogy "a város polgárai ott állnak a kórházuk mögött."

    Méltatta a támogatók segítő szándékát, külön is kiemelve a gyémántfokozatú támogatók - a Mátrai Erőmű Zrt., a B. Braun Medical Kft. és a Lear Corporation Hungary Kft. - jóságát. Úgy vélte, a bál sikere egyértelműen megmutatta, hogy "mindegy, ki a kórház működtetője, a kórház a miénk, mert mi gyógyulunk benne."

    Ezt a gondolatot fűzte tovább Kovács Róbert, a kórházat működtető társaság vezérigazgatója is, megköszönve az összefogást és a segítséget. A működtető cég is hozzájárult a műszerek beszerzéséhez, amelyek a gyógyítást szolgálják az üzemeltető kilététől függetlenül, így akkor is, ha - mint fogalmazott - néhány hónap múlva talán már az állam működteti a gyöngyösi Bugát Pál Kórházat. Azt a gyógyintézményt, amely immár 175 éve áll a gyógyítás szolgálatában.


    Közösségi funkciók