3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A város azzá lesz, amivé a lakói teszik

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.05.12. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2013-05-12 14:53
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Dr. Misóczki Lajos vehette át a Városnapon a Pro Civitate kitüntetést.

     

    Gyöngyösön immár tizenkilenc éve hagyomány, hogy azon a napon, amikor 1334-ben Károly Róbert várossá nyilvánította a települést, díszpolgárt avatnak a képviselő-testület jóváhagyása alapján.

    Az ünnepségen Faragó László polgármester köszöntőjében kiemelte: csaknem két évtizede annak, hogy Gyöngyös a város legrangosabb kitüntetésével, a díszpolgári címmel becsüli meg azokat, akik több éven keresztül kimagasló munkájukkal, életművükkel hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez.

    A polgármester köszöntőjében arra is emlékeztetett: a lokálpatriotizmus napjainkban a globalizáció elleni küzdelem is egyben.

    - A Pro Civitate díj azt üzeni, hogy a város azzá lesz, amivé a lakói teszik. Éppen ezért a díj nem csak elismerés, hanem felelősség is, hiszen a kitüntetettek munkásságukkal és magatartásukkal példát mutatnak a közösségnek – hangsúlyozta a polgármester, aki szerint céljainkat csak is a hit, az összefogás és a hűség erejével érhetjük el.

    dr. Misóczki Lajos Gyöngyös díszpolgára

     
    13 kép
    Dátum: 2013-05-12 14:39:00
     

    Az ünnepi köszöntőt követően Faragó László átadta a Pro Civitate kitüntetést az idei díjazottnak, dr. Misóczki Lajos történész kandidátus, főiskolai magántanárnak.

    - Ennél szebb elismerést éppen „két hetes” koromban aligha kaphattam volna – mondta köszönetképpen dr. Misóczki Lajos, akit nem csak több évtizedes munkája, hanem bevallása szerint számos családi és érzelmi kapcsolat a városhoz fűz.

    A történész soha nem volt hűtlen Gyöngyöshöz, hiszen a történetírás révén mindig kötődött a városhoz. Dr. Misóczki Lajos úgy véli, a Pro Civitate díj valamennyi korábban elmaradt elismerést pótol, és elismeri azoknak a családtagjainak az áldozatvállalását is, akik mindvégig segítették abban, hogy példaértékűen és zavartalanul végezhesse munkáját. A történész, aki már eddig számos könyvet és tanulmányt írt a város történetéhez, múltjához kapcsolódva, beszéde végén megemlítette, hogy vannak még gyöngyösi tervei.

    A díszpolgárt és a vele együtt ünneplőket Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője is köszöntötte. A kormánymegbízott kiemelte, hogy a díszpolgár-választás nem csak az egyén, hanem a közösség ünnepe is, hiszen a kitüntetett példát ad mindannyiunk számára.

    - Saját tapasztalatom által mondhatom, hogy mindig a példaképek vittek előre és tovább. Kisgyermekként a nagyapám, később a tanáraim, professzoraim szolgáltak számomra példaként – mondta Horváth László. – Az ember azért van itt a Földön, hogy értéket teremtsen. A tudás azonban nem csak bölcsebbé, hanem alázatossá is tesz minket.

    XIX. századi piac - Magyarok vására

     
    23 kép
    Dátum: 2013-05-12 14:07:00
     

    A városnap alkalmából a Fő téren XIX. századi piac fogadta az érdeklődőket, melynek díszvendége idén Gyöngyöstarján volt.

    A gyöngyösiekkel ünnepeltek a kézdivásárhelyi Nő Egylet tagjai is, akik több éves jó kapcsolatot ápolnak a XIX. századi piacot szervező Gyöngyös Város Barátainak Körével.

    A városnap alkalmából a Vachott Sándor Városi Könyvtárban Gyöngyös XIX. századi életét bemutató kiállítás nyílt. A tárlatot magángyűjtők és közintézmények fotóiból, képeslapjaiból és egyéb korabeli tárgyaiból válogatták össze. A kiállítás május 29-ig lesz látogatható.

    Városnapi hangverseny

     
    49 kép
    Dátum: 2013-05-13 10:27:00
     

    A Városnap programja - egyúttal a Gyöngyösi Művészeti Hetek rendezvénysorozata - a már hagyományos hangversennyel zárult a Szent Bertalan templomban. A koncertet a sorozat támogatója, Csiba József emlékének ajánlották a szervezők.


    Közösségi funkciók